BETYDNINGEN AV ORD.

BETYDNINGEN AV ORD.

 

Jeg vet at jeg har skrevet en del om dette i ulike sammenheng, men nÃ¥ skriver jeg en egen del om det. Dette er et emne som Den Hellige Ånd stadig bringer meg tilbake til. Vi kan jo gå til hvordan alt ble til. Allerede i det tredje verset i Bibelen så står det: «Gud sa: «Det skal bli lys!» Og det ble lys.» I det sjette verset sa Gud at det skulle bli en hvelving midt i vannet og den skal skille vann fra vann. Hvelvingen ble kalt himmel. Det fortsetter hele veien med at Gud sa og det ble. Det er interessant å se at Gud skapte ved å si. Ord har derfor kreativ kraft i seg. Jeg anbefaler deg å lese det første kapittelet i 1.Mosebok. Jeg tror også at vi kan skape ved å si. Vi er jo skapt i Guds bilde og Han har lagt ned i oss en skaperkraft. Det står i Ordspråkene 18:21 at tungen har makt over liv og død. Det er sterke og alvorlige ord.

Vi skaper liv eller død med vår tunge.

For noen år siden spurte jeg en som er mer teknisk enn meg om å forklare meg hvordan det går til at når jeg sender en melding på mobilen, så får mottakeren det på noen sekunder og like etterpå får jeg en melding tilbake. Det kan jo være lange avstander. På den tiden reiste jeg mye til India og meldingene gikk mellom Sverige og India. Personen prøvde å forklare meg at det fantes signaler der jeg var og disse ble sendt over satellitt og nådde signalene for eksempel i India. Mens denne personen prøvde å forklare meg, så talte Den Hellige Ånd. Den sa at alle ord som vi sier blir lagret i atmosfæren. På den ene siden ligger det positive og sanne ord som Herren kan bruke til å velsigne oss. På den andre siden ligger det negative, løgnaktige ord som djevelen kan bruke og de kan bli som forbannelser. Jeg er sikker på at du har kommet inn i områder eller rom der du har kjent at det ikke er så hyggelig å være. Sannsynligvis  har mange demoniske ord blitt uttalt der. Hjemme hos meg  bes det en del og mange har kommentert det når de kommer på besøk. De kjenner det i atmosfæren. Når jeg hørte at ord ble lagret og ikke bare forsvant, så ble det alvorlig for meg. Jeg snakker både når jeg preker, ha seminarer og sjelesorg. Dessuten er jeg også verbal privat. Jeg tror ikke at jeg er perfekt og jeg tror derfor ikke at alt som kommer ut av meg er født av Ånden. Jeg vil ikke skape frykt i deg og det er ikke meningen æ få deg til å slutte og prate, men jeg vil at du skal bli mere nøye med hva du sier da du skaper med dine ord.

Jeg tror at ord har betydning for et barn lenge før det blir født. Når foreldre legger hendene på maven til moren og taler liv og glede inn i barnet, skaper de det de nevner. Mange mødre synger for barnet i maven og det er bevist at det har en positiv effekt på barnet. Om du bare snakker om at det skal bli så slitsomt å få et barn og bare gir utrykk for bekymringer rundt det, så kan det lede til at barnet ikke føler seg velkomment. Du skaper også problemer som du kunne ha stoppet med dine ord. Hvordan? Bibelen sier at barn er en velsignelse og du kunne ha takket Ham daglig for det barnet som er i din mave og som du velsigner. Filipperne 4:13 sier: « Alt makter jeg i Ham som gjør meg sterk.» Om du er en kristen, så bor Hans styrke i deg og da kan du trekke fra Hans kraft og Den Hellige Ånd sier at Han er din hjelper. Be Ham hjelpe deg. Jeg tror Gud er med oss i alle ting, også det å bli foreldre til et nyfødt barn.

Når barnet vokser opp, så er det viktig å mate barnet med sanne og positive ord. Mange har dessverre hørt at de ikke kommer til å bli til noe på grunn av noen feil de gjorde som barn. Barn så vel som voksne trenger oppmuntring. Det må ikke stilles for høye krav til dem, men heller ikke for lave. Når et barn er rundt ett år, så begynner mange barn å gå. De skal ikke les av når de faller. Ingen skal heller si: Du kommer aldri til å gå  så klumsete som du er. Et barn må prøve og feile til de mestrer utfordringen. Uansett hva det er, så må vi oppmuntre med ord som: Dette klarer du, neste gang går det bra osv.

                         Både foreldre og lærer har en enorm betydelse for utviklingen av et barn.

Jeg fikk veldig negative ord av en lærer på skolen når det gjaldt håndarbeid og tegning og dette skapte både ulyst og et bilde i meg om at jeg var dum på disse områdene.

Jeg har nylig skrevet om ekteskap og jeg nevnte en god del om kommunikasjon. Mange ekteskap er ødelagt på grunn av feilaktige ord. Jeg vet om mennesker som har prøvd å ta sitt liv da ektefellen for det meste kom med negative ord og når det gjentas ofte nok, så tror en det. Det skaper et bilde av en selv som i noen tilfeller fører til død. Husk Ordspråkene 18:21. Noen syke mennesker hører stemmer og mange mordere har fortalt at de hørte en stemme inne i hodet sitt som sa at de skulle drepe. De klarte ikke å stoppe ordene til stemmen og utførte det den ville. Jeg tror jo at denne stemmen er en demon. Det tror også mange ikke kristne, men jeg møter kristne som er skeptiske til dennne påstanden. Kristne kan bli befridd for demoner i sin sjel og sin kropp. Ånden er jo perfekt.

I 1.Johannes 3:8 står det at Jesus kom for å gjøre djevelens gjerninger til intet. Jesus ga jo oss den samme makt som Han hadde. Det står faktisk at vi skal gjøre større ting enn Ham. (Joh.14:12) Vi kan derfor gjøre djevelens gjerninger til intet. Jesus har jo allerede beseiret den onde og i Ham kan vi også beseire den onde. Når det gjelder ord som jeg har uttalt som kommer fra feil kilde, så ber jeg om tilgivelse til både Gud og eventuelt mennesker. Jeg ber om at engler og Den Hellige Ånd skal ødelegge de ordene og gjøre dem til intet. Hvis andre mennesker uttaler forbannelser eller negative ord som kommer fra feil kilde over meg, så tilgir jeg disse menneskene og ber Herren sende hjelpere som ødelegger disse ordene og virkningen av dem. Når jeg betjener mennesker i sjelesorg og de forteller om alle de negative ordene som er uttalt over dem, så ber jeg dem om å tilgi dem som har sagt disse tingene. Deretter ber jeg Herren eller Ånden om å sende engler som ødelegger disse ordene og virkningen av dem.

Mange tenker ikke over hva de sier og mange unnskylder seg med at de ikke mente det de sa.

Si aldri noe du ikke mener!

Sverige hadde nylig besøk av 14 pastorer fra et Afrikansk land. De ba og fastet for Sverige, men de hadde også et budskap til de kristne om å oppmuntre hverandre. Jeg blir veldig glad når mine venner og bekjente kommer på plass i Kristi Kropp. De blir nemlig tilfredse da. Dessverre finnes det mye sjalusi og splittelse og det kan føre til kritikk og negativ omtale av andre for å hevde seg selv. Vi skal påpeke det som ikke stemmer med Ordet, men vi må aldri glemme at vi ikke strider mot mennesker, men mot makter og myndigheter.

VÅR TUNGE ER SOM ET LITE ROR SOM STYRER HELE LEGEMET. DEN TRENGER HELLIGJØRELSE, Så PASS PÅ DEN!

Mor Else