OPPSTANDELSEN

OPPSTANDELSEN.

 

Jeg avsluttet forrige gang med å si at graven er tom og at Jesus overvant dødens makt. «Oppstått er Jesus, Hurra, hurra. Han lever, Han lever, Han lever i dag.» Slik begynner en påskesang som mine barn sang på søndagsskolen. Jeg har denne sangen her som min favoritt påskesang: «Påskemorgen slukker sorgen, slukker sorgen til evig tid.» Hvilken sorg? Fortvilelsen over at synden skilte oss fra den intime relasjonen med Gud. Adam forårsaket dette skille ved at han og Eva syndet ved å være ulydige. Nå kom Jesus og sa at Han hadde tatt hele verdens synd på seg for at vi som aksepterer Jesus som forsoning for våre synder, kan gå fri og erklæres rene og rettferdige, himmelen verdig.

Jeg tror ikke vi forstår hva oppstandelses-kraften egentlig betyr. Jeg husker en gang for lenge siden. Jeg og en venninne hadde vært i bønn og etterpå kunne jeg ikke reise på meg. Jeg satt i lang tid som klistret fast til stolen. Til slutt spurte jeg Herren om hva som skjedde. Da sa Han at jeg fikk smake litt av Hans kraft, men bare litt. Det lille var nok til å nagle meg fast i stolen. Vi bør forstå at oppstandelses-kraften kan bryte lenker og bånd og slå i stykker festningsverk.

For et år siden så skrev jeg om at oppstandelses-kraften bor i oss, den samme kraften som reiste Jesus fra de døde. Du som leser dette, kjenner deg kanskje veldig svak og synes ikke at du merker noe til denne kraften. Faktum er likevel at dersom du er født på ny, så har du denne kraften i deg. Grunnen til at du ikke kjenner noe til den, er kanskje at du identifiserer deg med følelsen av å være svak og ikke det faktum at du har en kraft som overvinner døden i deg. Om vi er syk eller sliter med noe, kan vi kjenne oss svake, men vi må aldri glemme at vi har noe som er mye sannere og sterkere i oss.

I verden snakkes det mye om ulike energier. Jeg har snakket med mennesker i New Age og de snakker om lytte-energier og mange andre former for energier. Hvor kommer disse energiene fra? Jeg vil være fylt av Guds energi, Guds kraft. Djevelen vil stjele vår energi og gjøre oss svake. Jeg har mange ganger opplevd å være trøtt eller sliten og akkurat da ønsker jeg ikke å verken be for noen eller gjøre noe annet, men plutselig kommer Den Hellige Ånd over meg og gir meg ny styrke og salver meg til et oppdrag og nå finnes det ingen begrensninger lenger. Da vet jeg at jeg gjør saker i Hans kraft og ikke i min egen som er veldig begrenset.

Vi kan gå tilbake til det som skjedde på Påskemorgen. Når kvinnene kom til graven der de trodde Jesus lå død, hadde de med seg velduftende salver. Stenen foran graven var veldig stor og tung og de lurte på hvordan de skulle få noen til å hjelpe seg å fjerne stenen. Deres bekymring var helt unødvendig. Stenen var nemlig borte og Jesus var ikke i graven. Den var tom. En kan tenke seg deres forskrekkelse. To hvite skikkelser var der og de var engler som kunne fortelle at Jesus var oppstått slik Han hadde forutsagt. Kvinnene fortalte det til noen av disiplene, men de trodde ikke på dem. De foraktet kvinnene, men et par av dem dro til graven og Peter kom først inn i graven og så linklærne til Jesus. De var fulle av forundring. Jesus viste seg siden for dem og den tvilende Thomas måtte stikke fingrene inn i Hans sår på hender og føtter for å tro. Det var jo ikke akkurat hverdags-kost at noen sto opp fra de døde.

Jeg har i dag hørt om flere som var døde som kom tilbake til livet. Noen ble sendt hjem av Jesus med et oppdrag og andre ble vekket opp gjennom forbønn. Det er den samme kraften som vekket Jesus opp som bringer mennesker tilbake til livet i dag. Jeg tror en del dør for tidlig i dag på grunn av en døds-ånd. Når en befaler den å slippe taket, kommer livet tilbake.

I vår pånytt-fødte ånd bor oppstandelses-kraften. Den er gitt oss fra Faderen. Det er en gave. Hva gjør du når du får en gave? Gjemmer du den i skapet eller kaster du den? Andre blir veldig glad når de får en gave og de bruker den så ofte de kan. Jeg tror Gud vil at vi skal bruke det Han har gitt oss så ofte vi kan.

Mange ganger ser ikke-troende på kristne som svake og at de henger fast på Gud som en krykke. Jeg tror jo at vi kristne har en kraft som er mye mer kraftfullt enn noe annet. Hvorfor bruker vi det ikke?

Bibelen sier at vi er hode og ikke hale, at vi er over og ikke under. En del tror at de kan gjøre hva som helst med de kristne. De er så snille og gjør ingen motstand. Det er tragisk da vi har fått både forsvarsvåpen og angrepsvåpen. Riktignok sier Romerbrevet 12 at hevnen hører Herren til, men det betyr ikke at vi skal la oss kue av djevelens listige attakker. Nei, det står i Jakob 4:7 at vi skal stå djevelen imot og da vil han fly fra oss.

LA OSS REISE OSS I HANS VELDIGE KRAFT!

 

Mor Else