MISUNNELSE

MISUNNELSE.

Vi kan begynne med 2.Mosebok den 20. kapittel. Der sier Gud til Moses: Du skal ikke begjære din nestes hus, slaven eller slavekvinnen hans, oksen eller eselet hans eller noe annet som hører din neste til. (vers 17) De siste ordene om at vi ikke skal begjære noe som hører min neste til, dekker jo alt. Egentlig kunne jeg slutte her, men jeg kommer til å legge ut Skriften.

Paulus skriver både til Timoteus og til de hellige i Filippi at de skulle være tilfreds om de hadde mat og klær. Mennesker med mye penger kan falle i fristelse skriver han. (1.Tim:6:6-8 og Filipperne 4:11-13) Nå skal jeg ikke skrive imot rike mennesker da jeg personlig kjenner mennesker som har det bra økonomisk og som har gitt masse til Guds rike. Vi trenger penger for at Guds verk skal utføres her på jorden og vi trenger derfor mennesker som har penger som kan gi. Paulus skriver at han har både vært fattig og rik, men ingen av delene har vært avgjørende for hvordan han har det. Gleden i Herren skal være vår styrke.

Jeg vil skrive litt om arveoppgjør. Det har kanskje vært ganske harmonisk i en familie, men det kan forandre seg når foreldrene dør og arven skal fordeles. En del er avhengig av hva det står i Testamentet. Plutselig kan en rive og slite i ting og si: «Det vil jeg ha og det vil jeg ha.» Jeg forslår at noen utenfor evaluerer verdien av det som skal fordeles og så spør man om det er noen spesielle ønsker. Kanskje kan en enes om disse. Om en ikke kan det, så legg gjenstandene i så mange deler som det finnes arvinger og disse skal ha relativ lik verdi. Jeg skriver relativ da en ikke kan måle helt nøyaktig. Min søster og jeg hadde ingen problem og det er så skjønt. Våre menn fikk ikke være med. Kanskje tenkte de litt annerledes. Det var tross alt oss det gjaldt. Selv kristne familier har sluttet å snakke sammen etter et arveoppgjør.

Vi skal ikke være grådige!

Det er to grøfter vi kan falle i. Den ene er falsk ydmykhet der vi nekter å ta imot våre rettigheter. Den andre er grådighet der vi kun tenker på oss selv og tar til oss så mye som overhode mulig. Gud blir lei seg når vi kristne sier nei takk til alt Han ønsker å gi oss og som er del av Hans løfter. Han blir også lei seg når Ha ser våre begjær og egoisme. Jeg hadde barneselskap når mine døtre var små. Da så jeg begge disse tendensene. Jeg var også leder på en institusjon. Når vi skulle spise, måtte vi noen ganger porsjonere ut maten da noen tok så mye at flere ikke fikk noe og vi hadde det generelt rikelig med mat, men noen var grenseløse og det var en del av deres problematikk.

Når vi leser Galaterbrevet 5, så står misunnelse under kjøttets gjerninger. Det har ingen ting å gjøre med Guds Ånd. En kan misunne mennesker for alt mulig, ja, til og med de åndelige gavene eller når noen lykkes i Guds rike. Jeg hadde en veldig velsignet misjonsreise for en del år siden. Når de i menigheten min hørte om det, ble det bråk. Jeg hadde fortalt om reisen innen jeg dro da jeg ikke gjør noe mot menighetens ledelse, men resultatet ble ikke likt. Det var ikke ledelsen som fikk æren. Dette har jeg tilgitt for lenge siden, men det er et eksempel på misunnelse selv blant ledere. I mine øyne skal ingen ha ære av det som kommer fra Gud. Vi jobber for Ham og utfører det Han vil i Hans kraft. Uten Ham kan vi ingen ting gjøre.

Misunnelse hører ofte sammen med at vi sammenlikner oss med andre. Det skjer dessverre mye i Kristi Kropp. Hvorfor har ikke jeg fått helbredelsens nådegave? » Per ble frelst for et halvt år siden og han går ute på gaten og ber for syke og de blir helbredet. Jeg, har vært kristen i hele mitt liv og jeg ber ikke for syke. Jeg ser ingen som blir helbredet.» Dette har ingen ting med verken Gud eller Per å gjøre, men med deg. I Markus 16 står det at alle troende skal be for syke og når de legger hendene på dem, så skal de bli friske. Alle troende skal også drive ut onde ånder ifølge Markus 16.

Lever du i skuffelser over Gud og mennesker? Da må du passe deg så du ikke blir bitter for bitterhet er som gift for både deg selv og alle rundt deg.

Kan du glede deg når det går vel for andre? Mange kan ikke det og de spør heller: «Hvorfor ikke meg?» Da er du både misunnelig og på god vei til å bli bitter.

Mye er urettferdig i denne verden og denne verden ligger i den ondes vold. Gud er en rettferdig Gud og i Hans rike råder det helt andre lover enn i verden. I Guds rike står det at vi vinner seier gjennom vår tro.

Gud vil at vi alle skal ha det godt og derfor tok Jesus med seg vår synd og våre sykdommer opp på Korset. Vi må få våre øyne åpnet så vi ser hva vi har i Kristus. La oss ta fram alle Hans løfter og la de bli virkelige i våre liv.

MISUNNELSE ER SYND OG HINDRER GUDS VELSIGNELSER Å FLYTE I OG GJENNOM DITT LIV!

 

Mor Else