HVEM OG HVA STYRER MINE TANKER?

HVEM OG HVA STYRER MINE TANKER?

Del 1

 

Mine tanker er mine tanker, sier du kanskje og det er sant, men hvem har plantet dem i deg? En del mennesker er imot kristne skoler fordi de mener at barna skal få en nøytral undervisning. De er redd for at barn skal bli hjernevasket. Når jeg går nærmere inn på deres egen barneoppdragelse, så er den langt ifra nøytral. Jeg husker når jeg jobbet som sosionom på 70-tallet. Flere av mine kolleger hadde store plakater av kamp-hender hengende på sine dører. De symboliserte Karl Marx eller andre sosialistiske ledere. De trodde selv at de var de mest nøytrale. Jeg lurte på om jeg kunne henge et bilde av Jesus på døra mi, men det vekte sterke reaksjoner. Jeg hadde faktisk ikke tenkt å gjøre det, men ville påpeke at de ikke var nøytrale.

Jeg tror ikke at noen mennesker er nøytrale. Vi er alle påvirket av noe eller noen.

Jeg har vært på skoler i flere land og jeg kan si deg at alle barn får ikke den samme lærdommen. Undervisningen er styrt av politikken og kulturen i det landet som skolen ligger i. Det er ikke bare innholdet som er forskjellig, men også hvordan kunnskapen blir formidlet. I India så jeg barn som ble stilt opp mot veggen og slått for saker som jeg ikke forsto var galt. En del skoler legger vekt på å forstå materiale og andre skal lære seg det utenat uten forståelse. Nå er det ikke primært skolesystemer som jeg skal skrive om, men jeg vil få deg til å tenke på hvem og hva som har formet dine tanker.

Jeg tror at foreldre er de som har bygget en grunnmur for den måten du tenker på. De har sagt ting både til deg og om deg helt fra du lå i mors mave og ord skaper. Det står i Ordspråkene 18:21 at tungen har makt over død og liv, Så enten er det livgivende ord som er plantet i deg eller løgn som kan lede til død. I nesten hver eneste sjelesorg samtale må jeg gå i rette med løgner som folk tror. Jeg spør om det de sier stemmer med Ordet og som oftest får jeg et nei, men jeg hører at pappa, mamma eller en lærer har sagt det og jeg tror det sier vedkommende. Min mamma skremte meg så reelt med at jeg skulle bli syk, så jeg ble syk. Hun var ikke ond, men hennes egen frykt styrte hennes ord og skapte det hun sa fordi jeg som barn trodde henne. Hun plantet også et negativt selvbilde i meg. Min mamma sa at min vilje lå i hennes lomme og hun styrte mine tanker når jeg var barn. Jeg har jobbet mye med å bli av med hennes ord i voksen alder. Jeg har måttet bytte løgn med sannhet.

                                    Løgnen binder og sannheten setter fri.

Jeg har hørt historier fra barn som kommer fra katolske land. De ble skremt med at Jesus var sint på dem. De skulle derfor be til Maria som kunne gjøre Jesus blid igjen. Jeg sier ikke at dette skjer generelt i katolske land, men noen jeg har møtt fikk dette bilde av Jesus. Disse barna blir redd Jesus istedenfor å komme til Ham som står der med åpne armer for å hjelpe og beskytte dem. Mange kristne har også tegnet et strengt og religiøst bilde av Gud som har hindret mennesker til å ta imot Jesus.

Tror du at ord forsvinner av seg selv? Da tror du feil. Ord blir enten lagret som frø på innsiden av deg eller de blir liggende som en bølgelengde over deg. Det gjelder både positive og negative ord. Ord har skaperkraft i seg. Vi kan gå tilbake til begynnelsen der Gud sa og det ble til. En del ord har fått så stor makt over deg at de har bygd dype røtter som må rives opp med makt. Djevelen kalles for Løgnens far og han er derfor ekspert i å lyve. Han elsker halvsannheter for det skaper enda mer forvirring enn klare løgner som er lettere å avsløre.  I Kristi Kropp florerer mange halvsannheter og en del av dem er forkledd med religiøse termer.

For i tiden reklamerte en gjerne med at en var kristen når en søkte bolig. Det skulle bety at du var til å stole på. I dag er det dessverre ikke slik. Jeg vet om mange kristne pastorer som ikke snakker sant. Nå tuller du vil noen si. Nei, jeg er så gammel at jeg kunne nevne navnet på ganske mange og jeg kunne si hva de har løyet om. Nå gjør jeg ikke det da jeg ikke har noe behov for å henge ut Guds barn, men å være kristen er ingen garanti for å snakke sant. Dessverre!

Mange setter sin lit til det som står i aviser eller det som kommer på nyheter. Da ville jeg virkelig spørre om hvem som står bakom nyhetskanalen og hvilken avis det er. Det finnes så mange motstridende nyheter og så mange konspirasjons-teorier, at det er veldig vanskelig å vite hvem og hvilke en skal stole på.

Jeg tror at det aldri har vært så viktig som i dag å søke Herren og Ordet for å vite hva som er sant og hvor en skal ha sitt fokus. Jeg hørte nylig om en predikant som hadde opplevd å se mennesker bli helbredet, men som fikk se en sterk økning av tegn og under når han søkte Jesus for å begynne å tenke som Ham.

JESUS ER VEIEN, SANNHETEN OG LIVET!

Mor Else