DAGS FOR VÅRRENGJØRING.

DAGS FOR VÅRRENGJØRING.

 

Jeg vet ikke hva du tenker nå når sola begynner å skinne klart og alle ting som har vært skjult under vinteren, kommer fram i lyset? Plutselig ser jeg skitne vinduer, flekker på skap og dører. Jeg ser flekker jeg aldri har sett før. Er de nye? Nei, de har antagelig vært der i lang tid, men jeg har ikke sett dem.

Dette gjør det lett for meg å tenke i åndelige baner. Lever jeg i mørket, i en gråsone eller lever jeg i et skarpt solskinn? I Matteus 7:3 står det om bjelken i vårt eget øye. Den Hellige Ånd sa en gang til meg at det blir som det ubevisste i oss, det vi ikke ser. Ofte reagerer vi utfra det ubevisste. Gjør Jesus til Herre i det ubevisste så ikke djevelen får fritt spillerom.

Jeg kommer nettopp hjem fra en sjelesorg-samtale der vi fikk befri en mann fra forfedrenes okkultisme. Han er ganske syk, men han lever som en fin kristen. Kan forfedrenes synder påvirke ham? Ja, det kan det. Dessuten legger mennesker som holder på med det okkulte, hendene på ham. Det står advarsler i Bibelen om ikke å være for snar til å legge hendene på noen. Markus 16 sier at vi kristne skal legge hendene på de syke og de skal bli friske. Vi kan legge hendene på noen fordi vi har Guds liv og kraft boende i oss. Det er Jesu helbredende kraft vi skal overføre til en annen person. Om en person vil legge hendene på deg uten å gi Gud ære, så vær veldig forsiktig. Hvilken kilde drikker du fra? En del innen New Age forstår ikke at de har fått kunnskap om åndeverden fra en feilaktig kilde. Jeg har bedt Den Hellige Ånd om å filtrere bort psykologi kunnskap som jeg ikke skal bruke. Det samme må mennesker som kommer fra New Age gjøre når de blir frelste. Hva har dette med vårrengjøring å gjøre? Jeg tror mye på befrielse av sjelen og kroppen og blir vi av med demonisk arv og demonisk innflytelse i våre liv, så blir vi renere og Jesus får større plass i våre liv.

Mennesker som lever i synd eller har syndige uvaner, trenger å gjøre noe med dette. Under pandemien levde mange ganske isolert og en kunne holde på med skjulte synder, men når en igjen kom ut blant andre og en igjen møttes i kirken, var det vanskeligere å skule synden. Kong David sier i salme 51:3-5 Vær meg nådig Gud, i din kjærlighet, stryk ut mitt lovbrudd i din store barmhjertighet! Vask meg ren for skyld og rens meg for min synd!»

 Det er tid for omvendelse.

Jeg vil sitere salme 119 og vers 105. Der står det: « Ditt ord er en lykt for min fot og et lys for min sti.» Her står det at Ordet er lyset som vi trenger på vår daglige vandring som kristen. Hosea 4:6 sier at vi skal gå til grunne i mangel på kunnskap. Dette er en av grunnene til at jeg og mange med meg er så ivrige på å få ut Bibler til alle land og steder der det er mangel på Guds Ord. Folk har risikert sine egne liv for å smugle Bibler inn i land der Guds Ord var forbudt. Hva har Guds Ord med vårrengjøring å gjøre? Ordet blir som sollyset og viser oss vår synd, våre mørke flekker og hva som vi trenger å få bort fra våre liv. Uten Ordet kan vi leve som i en tåke og vi ser ikke klart.

Jeg satte meg en gang under en lampe. Dersom jeg satt direkte under den lysende pæren, så var hele jeg dekket av lys, men om jeg flyttet meg litt, kom deler av meg i mørket. Om vi lever i lyset med alle deler av våre liv, så kan Den Hellige Ånd få adgang til alle rom og vi kan rense, rydde og vaske alle rommene, men mange av oss lar enkelte rom ligge i mørket. I hjemmet vårt er vi kanskje mere nøye med de rommene vi har gjester i enn de andre. Jeg er dessverre det. Hva gjør vi i det åndelige? Ser du fin ut i det ytre? Er du en søndagskristen som sier halleluja i menigheten, men er sur hjemme eller ser filmer du ikke burde se på TV? Det finnes masser av spesielt menn som ser på pornografi, men også enkelte kvinner. Det er synd og mange kvinner opplever at dette er utroskap. Vil du ta en vårrengjøring i det seksuelt urene rommet i år? Da må du bekjenne det som synd, be om befrielse, blokkere nettsider og be Herren hjelpe deg når du blir fristet. Det kan også være lurt å fortelle det til noen som du kan ringe til når du blir fristet. Be også Herren om å rense deg fra bilder og fantasier.

Vi har ulike sesonger i våre liv og vi har fire ulike årstider her i Skandinavia. Våren er ikke bare en tid som avslører mørket og viser flekker, men det er en tid da alt som har virket dødt, kommer til liv igjen. Trærne får blader og gresset grønnes og blomster kommer opp av jorda. En del blir spesielt forelsket på våren.

Jeg vil avslutte med noen vers fra 1.Korinterbrevet 13. Det står mot slutten av kapittelet:» Nå ser vi i et speil, i en gåte, da skal vi se ansikt til ansikt. Nå forstår jeg stykkevis, da skal jeg erkjenne fullt ut, slik Gud kjenner meg fullt ut.»

HERREN VIL HJELPE DEG MED DEN ÅNDELIGE VÅRRENGJØRINGEN. UTSETT DEN IKKE TIL NESTE ÅR.

Mor Else