BRYT LENKER OG BÅND, DEL 3

BRYT LENKER OG BÅND.

 

Del 3

 

Jeg vil begynne med å fortelle noe som skjedde for et år siden i et kvinnefengsel i Ukraina. Gud hadde forberedt meg på at noe spesielt skulle skje. Jeg fikk tale til ca. 60 kvinner. De var i alle aldre. På et tidspunkt kjente jeg at Gud sa at jeg skulle bryte fortiden over disse kvinnene. Jeg tok et usynlig sverd og kappet av fortiden deres. Jeg vet at noe vesentlig skjedde i åndeverden. Etterpå malte jeg Jesus i ord for deres øyne og når jeg spurte om de ville ta imot Jesus og bli frelst, løp ti kvinner ut av rommet og ti sprang fram for å bli frelst. Det var fantastisk å be med disse kvinnene som fikk bekjenne sine synder og begynne et nytt liv som frie selv om de var i fengsel. De skulle bli fulgt opp av kristne som hadde fengselsmisjon som sin kallelse. Disse kvinnene lyste og det var stor glede i Himmelen.

Jeg skjønner at en del av de hendelser de hadde fra fortiden må bearbeides, men jeg vet også at noe viktig skjedde i åndeverden. Jeg så det som en strikk som ble kuttet av. Fortiden ville spøke for dem og henge seg på dem, men den ble brutt

Siden den gangen har jeg gjort dette for en god del andre mennesker. Det er visse ting som skal bearbeides, leges og visse områder trenger befrielse, men fortiden skal ikke få lov til å forfølge dem. Det står at Herren gjør noe nytt og alle skal få en ny sjanse.

Gud tilgir jo all slags synd og det er ingen ting som ikke kan vaskes bort med Jesu blod, ingen ting. Gud tilgir, men noen ganger kan mennesker ha problem med å tilgi seg selv eller å tilgi andre.

All bekjent synd er vasket bort med blodet.

 

Om du er blitt urettferdig behandlet, så må du tilgi den som har gjort det og så må du be Herren lege deg for minner. Kanskje må ord brytes slik at de ikke har noen makt lenger. Ord forsvinner jo ikke av seg selv. Når vi snakker om lenker og bånd, så snakker vi jo ikke om fysiske lenker og bånd, men vi bruker dette bildet symbolsk. Det kan være ord som er sagt, det kan være demoniske og sjelelige bindinger. Det kan være minner om handlinger som var traumatiske. Dette bare for å nevne noe.

 

Herren sier: «Se, Jeg gjør noe nytt.»

 

Jeg har lyst til å gå inn på et helt annet område, nemlig religiøsitet og okkultisme. Disse områdene henger litt sammen. Jeg kan begynne med religion. I dag reises det mye mer enn før og når vi kommer til andre land, bør vi vite litt om landets religion eller religioner. Mange av våre land får også flyktninger fra andre land og vi bør kunne en del om disse religionene. Vi mennesker er egentlig skapt med en lengsel etter Gud. Dessverre er det skapt en del guder som blir erstatninger for den opprinnelige Skaperen. Vi kan tenke på de store verdens religioner som Buddhismen, Hinduismen, Islam med alle sine forskjellige grupperinger, Jødedommen og Kristendommen. I tillegg finnes det utallige sekter og grupperinger innen de forskjellige store religionene. Jeg har selv møtt mennesker som kommer med en annen religiøs bakgrunn, men som vil bli kristen. Det er ikke alltid lett å bryte med sin gamle religion. Det er sterke demoniske krefter som vil dra dem tilbake. De må selv velge å gjøre Jesus som Herre og da kan jeg befri dem fra religiøse åndsmakter. Disse nyfrelste trenger nesten mere hjelp fra oss kristne enn en fra vårt eget land. De er først og fremst langt borte fra sine egne, men de kan også bli forfulgt av sin egen familie og sine venner. Det kan også være vanskelig å bytte tankegang og religiøs praksis. Disse religiøse røtter må knuses og brytes og de religiøse trærne må brennes opp og demonene må fly. De må få oppleve Guds kjærlighet og Guds kraft. Ofte ber datteren min for muslimer og når de blir helbredet, så er det en åpning til å dele evangeliet om Jesus Kristus. Jeg vet ikke om noen annen religion der en kan bli fri for all synd og der en kan komme til Gud uten å gjøre mange gode gjerninger. Kristendom er bygget på nåde, noe som er gitt oss gratis. Selv innen kristendommen er det mange som er religiøse. Jeg er selv oppvokst med mange bud og regler og jeg opplevde en kristendom der en skulle lide. Jeg hadde ikke helt oppfattet at Jesus led i mitt sted for at jeg skulle ha glede og fred. Når jeg kom helt tilbake til Herren i slutten av 70-årene etter å ha levd med et ben i verden og et ben i kirken, så trengte jeg å høre at Herren er god og jeg oppsøkte en menighet der det ble sagt ofte. Det var mye lettere for meg å bryte bånd til verden enn det var å bryte bånd til religiøsitet. Nå tror ikke jeg at en skal leve etter sine egne lyster. Jeg tror jo absolutt at Bibelen setter grenser for oss som er gode for oss, men ærefrykt for Herren er ikke det samme som frykt for Ham.

                                Religion bygger ofte på frykt for sin gud. 

                                     Bli fri fra religiøse åndsmakter.

 

I dag er det total forvirring når det gjelder å søke Gud. Bibelen sier at ingen kommer til Faderen uten gjennom Jesus. Mange snakker om en gud, men anstøts- stenen er Jesus. Jeg har snakket med flere i det siste som sier at de ber til en gud, men ikke gjennom Jesus. De tror at det er mange veier til gud. Noen kaller det en høyere makt. I New Age bruker de bibelsteder, men Jesus er ikke veien til Himmelen. De snakker om gode og dårlige veiledere. De tror på en god og en ond makt. Mye av deres filosofi bygger på teser fra Østens religioner. Jeg har bedt med mennesker som ble kristne og som trengte befrielse fra demoner som de hadde fått mens de var i New Age. Mange av de som er i New Age er søkende, men finner ikke Ham som kan redde dem for evigheten.

Mye som har sin rot i okkultismen sniker seg i dag inn på sykehus, helsevesen og i skoler. Jeg tenker på yoga, akupunktur og en del ulike meditasjonsformer. Alt som hjelper en er bra sier selv en del kristne. Når jeg sier at dette er brukt i land med andre religioner og at en del er en påkallelse av andre guder, så vil en del ikke høre på det. Jeg synes at det er så flott med internett. Der kan en lese om roten til det som blir tilbudt. Jeg spiser ikke forgiftet mat selv om den skulle smake godt. Jeg vil heller ikke bruke hjelpemidler som har en demonisk rot selv om det ser uskyldig ut. Jeg har møtt mennesker i det siste som har opplevd mye vondt og som ikke skjønner at det kan skje dem siden de tror på Gud. Jeg vet at disse menneskene har praktisert mye av det jeg nevner nå og de vil ikke frasi seg det. De har jo åpninger som de ikke ser, men de er veldig tydelige i den usynlige verden. Det er derfor du skal avsi deg all okkult praksis og befale det bort som du har åpnet opp for.

 

Mange tenker på okkultisme som svart magi og heksedoktorer og det er også okkult, men jeg tror ikke så mange kristne driver med dette. Jeg er langt mere bekymret når djevelen kommer som lysets engel. Det er ikke få som trenger befrielse fra det som er mørkt, men ser lyst ut. Djevelen vil ikke slippe byttet sitt så lett, så vær observant. Den Hellige Ånd er alltid der for å hjelpe deg til å skille mellom lys og mørke. Det forutsetter at du vil underlegge deg Hans ledelse.

Om du opplever at du er bundet og ikke er fri til å følge Herren og Den Hellige Ånd, da trenger du hjelp til å bryte det som binder deg. Det kan være synd, dårlige vaner eller demoner. Mennesker kan binde deg og da har du for sterke bånd til dem.

 

 

HERRREN VIL HA EN FRI OG REN BRUD. BRYT DEG VEI UT I ÅPENT LAND!

 

Mor Else