HVEM ER DIN HERRE I 2020?

Del 1

 

Mange av dere vil umiddelbart svare Jesus og det er jo bra, men jeg tror ikke alle er ærlige. Jesus må dessverre delen plassen med ganske mange andre herrer som egentlig er avguder. Jeg tror mange kristne ønsker å ha Jesus som Herre, men jeg tror ikke de helt vet hva det innebærer. Om Jesus er Herre, så er det Jesus som skal bestemme. Du har da lagt din egen vilje under Hans. Da lever du i denne bønnen: «Herre, ikke min vilje, men din.»

Herren sa til meg i slutten av 2019 at om jeg bare gjorde den Han ba meg om, så hadde jeg en garanti for å lykkes. Jesus sa at Han bare gjorde det som Faderen ba Ham om å gjøre. En del ting gjør vi automatisk. Vi vet at vi må stå opp av sengen hver dag. Vi kler av og på oss, spiser mat og går på do. Noe av dette gjør vi nesten uten å tenke, men det innebærer likevel en del valg. Hvor mye tid skal jeg gi meg selv og Gud på morgenen? Det bestemmer nemlig tidspunktet for å stå opp. Hvilke klær skal jeg ha? Hvordan blir været? Jeg vil heller ikke kle meg på en uanstendig måte. Hva spiser jeg? Det skal jo være sunt og godt.

Hva er det første jeg tenker på når jeg står opp? Noen tar mobilen og for mange har den blitt nummer en i livet. Du som ikke kan legge bort mobilen, kan ikke komme å si at Jesus er Herre i ditt liv. Unge mennesker bruker i gjennomsnitt minst 10 timer om dagen med mobilen. Mange unge snakker ikke med hverandre, men via mobilen. Selv på restauranter kan en se at folk snakker med hverandre via mobilen. Heldigvis er det ikke alle. Jeg har vært på bønnemøter der bønnemøtet ble avbrutt da pastoren snakket i telefonen. Når dette skjedde flere ganger, lagde jeg et lite drama. Jeg snakket med Gud, men så ringte telefonen og jeg sa til Gud: «Unnskyld Gud. Jeg snakker med deg senere, men akkurat nå må jeg snakke med noen som er viktigere enn deg.» Da ble det slutt på at bønnemøtet ble avbrutt av pastorens mobil.

La ikke mobilen være din herre i 2020!

Jeg har sett familier der foreldrene blir styrt av barna sine. Det kan begynne allerede når barnet er en baby. Babyen vil ikke ligge i vognen eller sengen og hver kan det gråter bare litt, så kommer mamma og tar opp babyen. Babyen vil heller ikke sove om natten og mamma går og holder babyen store deler av natten. Hun er helt utkjørt og får i tillegg en dårlig rygg. Det er ikke alltid lett å vite hvorfor en baby gråter, men jeg tror at også en baby skal ha grenser. Det er bra om babyen får en del faste rutiner, samme tid og sted den skal sove. Sang skaper ofte noe positivt, så syng gjerne for babyen. Når barnet begynner å forstå tale, så si at nå skal du legge deg. Sitt gjerne med det en kort stund. Om det begynner å gråte, så løft det ikke opp med en gang. Du kan gå inn og når det er stort nok til å snakke, så spør om hvorfor det gråter. Kanskje vil det ha en vuggesang eller ha lyset på. Du må hele tiden være fokusert på at det er leggetid. Noen ganger kan du be dem telle til 100 og da kommer du tilbake. Barn er eksperter på å teste dine grenser. Du må ha klare og konkrete grenser. Mange foreldre er redde for å sette grenser for barna da de er redde for å bli avvist. Da er de styrt av frykt og ikke av Herren. Barna lærer seg at de kan få sin vilje og de bruker ulike våpen for å få den. Faren er at barna åpner seg for kontrollånder og det kan styre dem resten av deres liv.

La Jesus bli Herre i din familie og la Ham få komme med sin kjærlighet som hjelper alle til å ha fokuset på Ham og hverandre.

Det finnes mange ondskapsfulle historier om svigermødre og noen ganger finnes det svigermødre som vil kontrollere sin sønn og svigerdatter, men alle er ikke slik. Om en mann tillater moren å styre sin familie, har han ikke Jesus som Herre. Bibelen sier at han skal forlate sin mor og far og holde seg til sin hustru. Han skal være hodet i familien og være beskytter og den som har hovedansvaret.

Dessverre finnes det både menn og kvinner som tar over og ikke tar hensyn til den andre partneren. Om Jesus er Herre, så leser og ber man sammen og en snakker sammen. Da må en kanskje legge ned noe av sitt eget, men Herren forventer ikke at du skal utslette din egen vilje. Herren vil lære dere å kommunisere ved å lytte til hverandre. Jeg tror at de som søker Herren sammen, har størst mulighet for å holde sammen.

Jeg møter ofte mennesker som har angst i ulike situasjoner. Det kan være angst for å gå i selskaper, treffe ukjente eller for å være alene. Noen kjemper imot angsten og ser den som en fiende mens andre lar seg styre av den. Da er angsten herre i ditt liv og ikke Jesus. Tenk på alt det Herren vil at du skal gjøre, men som du ikke gjør på grunn av angst. Han vil kanskje at du skal dele et vitnesbyrd, men du tør ikke. En annen gang vil Han kanskje at du skal fortelle en ukjent om Jesus, men du tør ikke. Angsten kan ha mange navn og ansikter, men den skal ikke være din herre.

Jeg sier det samme som jeg har sagt en gang før: Alt som er mere viktig enn Herren, er en avgud.

HVEM ER DIN HERRE?

Mor Else