SOLENERGI

SOLENERGI

 

Bekymre deg ikke. Jeg skal ikke begynne i energi bransjen. Heller ikke skal jeg verken avertere eller selge solenergi. Du vet jo nå at jeg bruker bilder og lignelser for å skrive om åndelige sannheter. Denne gangen dreier det seg om solenergi. Jeg bor i et bolig- kompleks der de har byttet alle utelampene med lamper med solenergi. Hele området har blitt mye lysere og nå når det blir mørkt om kvelden, så er det deilig.

Solen er sentral i verden når det gjelder lys og varme. Den er skapt av Gud. I noen religioner dyrker de solen, men vi skal dyrke Ham som har skapt den, nemlig Gud, Fader, Skaperen av alt liv. Jeg vil begynne med å peke på en kjempe stor forskjell på solen og Gud siden jeg kommer til å bruke solen som noe positivt. For mye sol er farlig. Den kan brenne huden og den kan forårsake hudkreft. Vi blir derfor oppfordret til å smøre oss inn og beskytte huden mot solen. Uten sol kan vi få mangel på D-vitamin. Vi trenger derfor sol i passende mengder og ikke for lenge av gangen. Jeg tror virkelig ikke at vi kan få for mye av Gud. Selvsagt skal vi ikke bli åndelige eremitter som isolerer oss fra verden og menneskene der. Nei, vi har blitt kalt til å bringe Herren ut i verden og til verdens barn.

Jeg har forstått det slik at solenergi bygger på energi fra solen. Det finnes på hustak og det finnes fabrikker som samler energien og selger den videre. Denne sammenligningen vil jeg bruke på Gud. For å få sol, må en være der solen er. Det samme gjelder Gud. Vi må være der Gud er.  En ting er at energien har flyttet inn i oss som er født på ny. En annen ting er at vi må omgås med Herren og det som hører Ham til. Alt som har med energi å gjøre, har pluss og minus. Vi må velge å være på pluss-siden. Den kjente evangelisten Reinard Bonnke hadde en gang en kampanje som han kalte «fra minus til pluss.» I min verden så representerer djevelen minus siden og Herren pluss siden. Det vil alltid være krig mellom disse to sidene. I dagens samfunn snakkes det mye om å lade batteriene. Vi setter jo stadig mobilen i stikk-kontakten og tenk på alt annet som også skal lades. Vi mennesker trenger også å lades. Hvis vi hele tiden jobber på minus siden og ikke tar tid med Gud, kan vi lett bli utbrent og sliten. Vi kristne er så heldige som har fått Den Hellige Ånd i oss. Vi lever med et fantastisk innebygget batteri, men det trenger også å bli ladet. Jesus selv gikk jo til sides for å være sammen med Faderen. Vi lader batteriene våre ved å være sammen med vår Himmelske Far. Han er vår sol. Han er der for å gi oss ny styrke og ny glede. Du kan se når mennesker har vært sammen med Faderen. Har de vært tilstrekkelig lenge og ofte med Ham, så lyser det av dem. Det er fantastisk. Jeg ønsker at jeg skal komme dit at mennesker stopper meg og spør hva det er med meg som er annerledes. Jeg vil virkelig at mennesker skal se Jesus i meg.

Vi skal jo reflektere lyset fra Faderen.

Hvorfor må vi beskytte oss mot for mye sol? Fordi solen trenger seg inn i vår hud og dermed i vår kropp. Er vi merket av Jesus? Får Han merke oss daglig? Vi har jo både det gudommelige batteriet på innsiden og så kan vi «bli brune ved den ytre solen».

Vi skal både lade de indre batteriene og være med Gud for å få mer energi.

Når jeg snakker om energi, så tenker jeg ikke på elektrisitet. Jeg tenker heller ikke så mye på å kjenne seg pigg selv om det kan bli et resultat av å være med Gud og i solen. Gud er jo selve livet og Han har skapt alt liv som finnes. Jeg tenker på at vi skal være fylt av Hans liv og kraft. Jeg ble en gang sittende i en stol i Guds nærvær og jeg kunne ikke reise meg. Jeg kjente en voldsom kraft over meg. Jeg spurte Herren om hva det var og Han sa: «Du får nå smake en liten bit av oppstandelses-kraften.» Jeg tror ikke vi forstår hvor enorme krefter som er i sving når det står at Gud skapte med et ord og Jesus sto opp fra graven og en kjempestein ble rullet bort. Vi snakker om krefter som har overvunnet døden. De samme kreftene er tilgjengelig for alle oss som tror. Jeg ber om at både jeg og dere som leser dette, får en åpenbaring om Hans veldige kraft. Jesus etterlot oss et oppdrag og sa at vi skulle gjøre de samme gjerningene som Han gjorde, ja, enda større enn det Han gjorde. Jeg kan ikke helbrede en flue en gang, men i Hans kraft kan jeg formidle helbredelse til de som trenger det. Jeg trenger både tro og åpenbaring om Ham og Hans veldige kraft. Jeg er på vei, men Gud har mer å gjøre med meg for at jeg skal få se de helbredelser jeg ønsker. Jeg har sett noe, men vil se så mye mer. Er ofte opptatt med andre og annet og glemmer å sette meg i «solen», nemlig Gud. Jeg får energi av Ordet, av lovsang og det å bare være i Hans nærhet. Jeg får også energi ved å være sammen med andre troende som elsker Herren. Jeg har opplevd en veldig kraft når mange mennesker er sammen for å tilbe og prise Gud. Bibelen taler om økt kraft når det står at en tar tusen og to tar titusen. Det vil si at to mennesker kan ta mange flere av fiendens tjenere enn en kan gjøre. Tenk hvilken kraft vi har når vi er mange.

Når vi snakker om solenergi, så kan den lagres. Jeg tror også at vi kan lagre det vi leser, opplever og får i vår ånd. Det må ikke bli slik at når vi kommer fra et møte, så snakker vi om hvor sterkt det har vært, men vi kan ikke svare på hva det blir talt om eller hvilke budskap som ble formidlet. Alt som vi får fra Herren, må vi ta vare på slik at vi kan bruke det overfor oss selv og andre når det blir behov. Jeg har hørt en del historier av mennesker som har vært forfulgt og fengslet for sin tro og som var veldig takknemlig for at de hadde mye av Bibelen lagret inne i seg. Det ble deres styrke og det er ikke sjelden at andre med-fanger ble frelste. Jeg har dessverre sett mennesker som har fått fantastiske profetier, men de glemmer det i neste øyeblikk. Skriv ned profetier som sanksjonerer i din ånd. Lær en del Bibel-vers utenat. Be ut Bibel-vers og be fram profetier som ikke er oppfylt.

Vi kunne ikke bruke solenergi når det er mørkt om det ikke var lagret.

Solen gir oss lys og varme og det gjør også Gud, men når solen kommer sterkt på våren da ser jeg flekker jeg ikke hadde sett under hele vinteren. Dess mere lys, dess lettere er det å avsløre mørket og det som mørket representerer. Jeg lyttet til en kvinne som hadde en sterk salvelse og nærvær av Herren med seg og like etterpå satt jeg med en syk kvinne og så på TV. Programmet var ikke satanisk, men ikke særlig oppbyggende heller. Fordi jeg nylig hadde vært i Herrens nærvær, så ble kontrastene så store. Hadde jeg kunnet, hadde jeg slått av TV. Hvis jeg ikke hadde vært med Herren, hadde jeg kanskje ikke reagert noe særlig da det egentlig ikke var så ille, bare et vanlig verdslig program en lørdags kveld.

Om en er i et mørkt rom og tenner et stearinlys, så ser en ganske mye av rommet. Det skal altså ikke så mye lys til for at vi skal se. Kan du tenke deg denne verden uten solen? Da ville det være veldig mørkt. Det ville det også være åndelig. Kunne du tenke deg denne verden uten Gud?

SØK SOLEN OG LA DEN VARME DEG. SØK GUD OG LA HAN FYLLE DEG!

Mor Else