KRISTI KROPP, DEL 2

KRISTI KROPP

Del 2

De fleste av oss er nøye med å ta vare på kroppen. Vi vasker den, spiser sunn mat. Vi tar vitaminer for å styrke immunforsvaret og vi sørger for å få nok søvn. Det er også viktig for kroppen å bevege seg og de fleste av oss prøver å røre på oss. Noen spiser for mye og andre for lite og noen trener for mye og andre for lite, men Herren vil at våre kropper skal være i balanse.

Jeg nevnte forrige gang at vi som tilhører Kristi Kropp er kalt Bruden eller Kirken. I 2.brevet til Korint 11 står det i vers 2 at Paulus har lovet bort oss til Kristus som en ren jomfru. I Efeserbrevet 5:27 står det at kirken skal føres fram for Kristus uten den minste flekk eller rynke. I Matteus 25 står det en liknelse om brudepikene. Det var ti brudepiker som skulle gå ut for å møte brudgommen. Fem av dem var kloke og fem var uforstandige. De uforstandige tok med seg lampene sine, men ikke olje. De kloke tok med seg kanner med olje sammen med lampene sine. Det drøyde før brudgommen kom og de sovnet, men midt i natten lød et rop: «Brudgommen kommer! Gå og møt ham!» Alle gjorde lampene klare, men de uforstandige ville ha litt av oljen til de kloke. De sa at det ikke ville være nok for dem alle og ba dem gå å kjøpe olje. Brudgommen kom mens de uforstandige var hos kjøpmannen og de fem kloke gikk sammen med ham inn til bryllupet. Når de fem andre kom tilbake fra kjøpmannen, var døren stengt og det hjalp ikke å rope på brudgommen for han sa: «Jeg kjenner dere ikke.» Jeg har sett en film om dette og det skjærer meg i hjerte når jeg så de som sto og banket på døren i fortvilelse. Jeg har i flere år hatt en nød for dem som kaller seg kristne, men som ikke er rede og som ikke har olje på lampen. Jeg har ikke en klar åpenbarelse på hva oljen representerer, men vil ha med meg alle som kaller seg kristne. Heldigvis er det ikke opp til meg å bestemme hvem som kommer til Himmelen og hvem som blir avvist og jeg vil heller ikke skape frykt. Om du har tatt imot Jesus som din Herre og Frelser og du vil leve nært til Ham, er du på rett vei.

Mange lurer på hvorfor ikke Jesus har kommet for å hente Sin Brud. Kan det være at bruden ikke er uten flekk og rynke? Vi gjør oss ikke rene i egen kraft, men Jesus kler oss i Sin rettferdighet. Våre hvite brudeklær er Hans rettferdighet. Vi kan ikke gifte oss i skitne klær.

Det har kommet flere profetiske budskap i det siste om at Bruden er svak og langt ifra flekkfri. Hun er heller ikke frisk. De fleste kristne har en eller annen sykdom og kommer en inn på et kristent møte, tar det ikke lang tid før en oppdager tendenser som ikke er Bibelske og en del er usunt. Jeg var en gang på et møte, der de skulle drive ut menisken på en person. Jeg er så glad at Gud ikke svarer på alle bønner for da ville personen få en alvorlig kneskade. En kan til dels le av det, men jeg synes det er tragisk at mennesker ikke er ledet av Den Hellige Ånd. Andre ganger har jeg sett mennesker ligge på gulvet og beveget seg som slanger. Noen skjønner at dette er demonisk, men jeg har hørt pastorer som har oppmuntret slik aktivitet. Da mangler de totalt en gave til å prøve ånder, men ikke bare det. De vet ikke forskjellen på det som kommer fra Herren og det som kommer fra fienden. Da blir det en enda røre.

I ganske mange menigheter utøves det heksekunst gjennom kontroll. Enten blir medlemmene manipulert til å gi eller å tjene pastoren. Noen oppfordrer medlemmene å legge ned sin egen kallelse for å støtte pastorens kallelse. En del får ikke lov til å besøke andre menigheter for da kalles de illojale. Selv ble jeg nektet å hjelpe mennesker i den menigheten jeg en gang forlot. Det er sekteristisk.

I dag følger mange kristne politikken i landet mere enn Guds Ord. De er redde for å stå opp for det som Ordet forkynner. I Sverige kan du fengsles dersom du leser fra Bibelen om at homofili er synd. Det har ført til at veldig mange kristne samfunn tillater homoseksuelle ekteskap.

     KRIST KROPP ER IKKE SUNN OG FRISK. HELLER IKKE STERK.

Jeg tror ikke at alle kristne skal eller må tenke helt likt. Vi er ulike individer med ulik bakgrunn og ulike interesser og smaker. Det finnes absolutt åndelig musikk som ikke er min favoritt musikk, men det finnes også musikk som er satanisk.

Jeg vet at Bibelen av og til kan være vanskelig å forstå, men jeg forstår ikke at kristne ikke synes det er viktig å lese Ordet eller vil prøve å la Den Hellige Ånd veilede dem når de leser Ordet. Det er jo Herrens måte å tale til oss på. Om noen ikke vil høre på meg når jeg snakker eller lese det jeg skriver, så avviser de meg.

                        Vi avviser Gud ved å ikke prioritere Guds Ord.

Jeg begynte del to med å beskrive hvordan vi tar vare på vår fysiske kropp, men like viktig er det å ta vare på Kristi Kropp. Den må renses, lemmene må knyttes sammen i kjærlighet. De må ha kontakt med Hodet som er Kristus og alle må vite hvilket lem de er og fungere som munn, fot, fingrer osv. Prøv ikke å være noe du ikke er skapt til eller kalt til.

VÆR DEN GUD HAR SKAPT DEG TIL Å VÆRE!

Mor Else