HVORFOR BEHØVER VI SJELESORG, DEL 2.

HVORFOR BEHØVER VI SJELESORG?

Del 2

Jeg skrev forrige gang at mitt høyeste ønske som sjelesørger er å gjøre mennesker mer lik Jesus. Kan ikke alle kristne hjelpe hverandre med det? Jo, alle pånytt- fødte kristne har Jesus boende i sin ånd og venner og med-kristne kan absolutt hjelpe hverandre. Likevel vil jeg påpeke at den som er kalt til å bli en sjelesørger, blir utrustet til oppgaven. Herren sørger for at de får de nådegaver de trenger og at de blir istandsett til oppgaven. En lege kan mer om kroppen din og derfor går du til ham eller henne. En sjelesørger har dessuten taushetsplikt. Det har ikke alle kristne. Noen bevarer en fortrolig samtale som noe hellig mens andre ringer rundt og deler det de vet. De sier kanskje at du ikke må fortelle det til noen, men det har de jo allerede gjort selv.

Det finnes mange nivåer av sjelesorg, men jeg skriver ut fra den undervisningen som Den Hellige Ånd har gitt meg. Jeg kan ikke ha sjelesorg uten Korset. Det er på grunn av hva Jesus allerede har gjort at jeg kan erklære mennesker tilgitt. Det er på grunn av at Jesus har tatt vår synd, forbannelser, smerte, skam og all vår sykdom at jeg kan hjelpe mennesker ut i frihet og helbredelse. Om ikke Jesus elsket sjelesorg, så ville Han ikke komme hver gang og møte mennesker på dypet. Mennesker gråter, skjelver og blir glade fordi de blir av med åk og byrder.

                                       Jesus elsker sjelesorg.

Det står at Jesus var full av barmhjertighet og det var på grunn av Hans barmhjertighet at Han helbredet alle som kom til Ham. Han nektet ikke når blinde, syke og lamme kom til Ham. Han helbredet dem slik at de kunne gå hjem friske. Han til og med helbredet spedalske. Alle unnvek dem i frykt for å bli smittet, men Jesus tok på dem og Han helbredet dem. Jeg tror på håndspåleggelse og jeg spør om jeg får legge hendene på dem som kommer i sjelesorg. Jeg tror at Jesus bor i meg med Sin kraft og kjærlighet og denne vil jeg overføre til dem som trenger det. Mennesker er desperate etter kjærlighet og ingen sjelesorg bør skje uten kjærlighet. Selv når vi hører om mye synd, så peker vi ingen pekefinger, men vi sier at Jesus har allerede tatt synden, men Han vil at synden skal bekjennes og Han sier: Synd ikke mer. Vi opplever ofte at mennesker vil ha hjelp til å slutte å synde. Det er nemlig ikke alltid lett. En av våre sjelesørgere bruker å si: «Om du blir fristet, så ring meg.» Det gjør flere og det er ikke så lett å synde når du har fortalt det til en annen. Dessuten så ber sjelesørgeren for den som er fristet. Vi vet at det ikke er Gud som frister, men fienden. Derfor er det bra at en til står sammen med deg mot fienden. Mye av det som skjer i sjelesorg ligner på åndelig krigføring. Vi hjelper jo personen som søker hjelp å bli av med det som djevelen har gjort i deres liv. Er de født med en dårlig arv, kan det brytes. Om en har åndsmakter som går i familien, kan disse kastes ut.

Noen forteller om dramatiske fødsler og drama rett etter fødselen. Selv det som skjer i mors mave tror jeg påvirker ens liv. Min mamma ble utsatt for en eksplosjons-ulykke mens jeg lå i hennes mave under krigen. Jeg tror det påvirket meg og like etterpå gikk flyalarmen. Jeg reagerer fremdeles når jeg hører sirener. Jeg ba for en kvinne i går som fikk navlestrengen rundt halsen og klarte nesten ikke å puste. I dag er hun godt over 30 men opplever fremdeles at det er noe som hindrer henne i å uttrykke seg. Noe stopper meg sa hun. Jeg så at det var kommet inn en åndsmakt da hun nesten ble kvalt og jeg befridde henne fra denne. Hvorfor har vi sjelesorg?

For å befri mennesker.

Mange kristne tror ikke at vi i Skandinavia har åndsmakter og slett ikke kristne, men mye av min sjelesorg dreier seg om befrielse. Mange som kommer til sjelesorg har for eksempel hatt en seksuell relasjon til mange. De har med andre ord blitt ett med mange. De tror kanskje at det som skjedde da ikke har noen betydelse i dag, men det ligger jo igjen i en. Det er derfor viktig at bånd til disse menneskene blir brutt og at det som har kommet inn, kommer ut. Det er også viktig å be om tilgivelse for sin synd og like viktig er det å tilgi dem som har gjort noe feil imot dem.

De fleste mennesker jeg møter, er avhengig av noe. I dag er mange avhengig av mobilen mens andre er avhengig av kaffe, søtsaker, alkohol, stoff, sex eller spill. En kan også få for sterke bånd til et eller flere mennesker som det kan være vanskelig å bryte seg løs fra. I kristne kretser er det mange maktsyke mennesker som gjerne vil styre over andre mennesker. I sjelesorg bryter vi lenker og bånd. Vi fører ikke krig mot mennesker, men mot makter og myndigheter.

Jeg hørte i går en preken over å si nei. Vi skal jo si nei til alt som kommer fra djevelen og ja til alt som kommer fra Herren. En del må bli fri fra angst for å kunne våge å gjøre det.

I sjelesorg hjelper vi mange med angst, forkastelse og ensomhet.

SJELESORG ER EN SENTRAL DEL I KRISTI KROPP!

 

Mor Else