DEN SISTE VINEN ER BEDRE ENN DEN FØRSTE.

DEN SISTE VINEN ER BEDRE ENN DEN FØRSTE.

 

Jeg kommer ikke å skrive om noe fylle-selskap eller gå inn i en diskusjon om kristne kan drikke alkohol eller ikke. Bibelen er klar på at vi ikke skal drikke så vi blir beruset.

Jeg refererer til det underet som Jesus gjorde i Kana. Han og moren hans var i et bryllup da det ble slutt på vinen. Da ba Jesus tjenerne om å fylle alle de tomme karene med vann og Jesus forvandlet vannet til vin og det ble sagt at den vinen Jesus hadde laget var mye bedre enn den vinen som ble servert først. Mange avholdsfolk liker ikke denne historien, men det sier oss noe om Jesu omsorg. Verten i bryllupet ble fortvilet over at vinen tok slutt. Jeg var i bønn de to siste kveldene og fikk ordene: «Den siste vinen er bedre enn den første.» I går når jeg ba viste Herren meg at mye av det negative som jeg hadde opplevd hadde kommet fra feil kilde. Jeg har tidligere spurt deg om hvilke kilde du drikker fra og kommer nok til å skrive om de ulike kilder igjen.

Når jeg har sjelesorg, så hører jeg ofte om en vanskelig barndom, en del dårlig arv eller sykdom og trauma. En del problem er personen selv skyld i, men mye er et resultat av hva andre har sagt og gjort. Det som har skjedd, har skjedd, men Herren kan både lege og befri mennesker fra den smerten som fortiden har forårsaket. Jeg har selv opplevd det og sett fantastiske resultat i andre menneskers liv.

Den første vinen som ble servert i bryllupet i Kana, var laget av mennesker. Den var ganske god, men kunne ikke sammenliknes med den som ble laget av en annen, nemlig Jesus. Den var mye bedre og en undret seg på hvorfor denne vinen ikke ble servert først. De fleste av dine og mine negative erfaringer kommer fra min egen kilde eller fra en demonisk kilde.

Jeg tenker i dag på Abraham og Sara. De hadde ingen barn og Sara ble så lei seg så hun sa til mannen sin at han kunne gå inn til tjenerinnen hennes Hagar slik at hun fikk et barn gjennom henne. Hun ble med barn og fødte sønnen Ismael. Dessverre førte det til krangel mellom disse to kvinnene og Hagar tok med seg Ismael ut i ørkenen. Herren tok hånd om Ismael til tross for det faktum at det ikke var hans ide. Herren hadde andre planer og Sara fødte en sønn da Abraham var 100 år og hun nitti. Vi får vel kalle dette et mirakel. Sønnen ble kalt Isak og han var planlagt av Gud. Ismael ble til på menneskelig vis. Vi kan også her snakke om den gamle vinen og den nye vinen. Sara hadde blitt utålmodig og manglet tro og derfor fant hun på egne løsninger som ikke var så bra.  Isak ble den sønnen som Herren hadde lovet og vi kan gjerne kalle ham for den nye vinen.

Når vi ikke får bønnesvar med en gang eller vi går og venter på noe som drøyer, så kan vi bli utålmodige. Det kan føre til at vi tror vi hjelper Gud ved å finne på egne løsninger eller vi begynner å uttale utro og kan snakke oss ut av bønnesvaret.

Når du møter et problem, hva og hvem går du til? Søker du Herren før du ringer til advokater og leger eller andre rådgivere? Jeg kan forsikre deg om at det finnes ingen ting som Han ikke kan. Han har hjulpet meg både med datoen og med å montere møbler og lamper. Hva har det å gjøre med vin? Det har å gjøre med hvilken kilde du søker. Jesus kan gjøre under når det gjelder vår helse og vår økonomi. Det Han gjør er mye bedre enn det vi prøver å få til.

Religion kan sammenliknes med gammel vin. Den kan se from ut, men den kan mangle liv og kraft. Store deler av religionen er bygd på menneskebud. Hjemmelaget suppe. Den har med seg en del elementer fra Bibelen, men mangler kjærlighet og kraft. Jeg er vokst opp med religion, men når jeg ble åndsdøpt som voksen, ble Guds Ord levende og jeg opplevde at Jesus var på riktig. Det var ikke en teori, men levende liv. Ånden gjorde Ordet og livet meningsfylt. Denne vinen ville jeg ha mer og mer av og jeg ble aldri syk av denn. Religionen hadde i perioder gjort meg deprimert, men den nye vinen ga glede.

Hvorfor drikker mennesker vin eller annen alkoholholdig drikke? Det er nok mange ulike grunner til det og mange av årsakene er negative. En del drikker et glass vin til maten og det er vanlig i en del land. Andre forbinder vin med fest. Noen drikker for å komme i godt humør mens andre bruker alkohol for å glemme sine sorger. Da blir det ofte for mye dessverre. For mye alkohol har ødelagt enkelt personer, ekteskap og barn og generelt skapt mange tragedier.

Den Hellige Ånd kan sees på som den nye vinen. Den kan en aldri få for mye av. En blir ikke fyllesyk og våkner ikke opp neste dag med hodepine. En blir glad når en er på et møte der Den Hellige Ånd får virke. Den vinen kan vi alltid drikke av og den er gratis. Jeg har hørt mennesker si til narkomane: «Jeg går på DHÅ» Da blir de nysgjerrige og en kan få vitne om Jesus og Hjelperen, Den Hellige Ånd.

DRIKK DEG UTØRST PÅ DEN HELLIGE ÅND!

Mor Else