DET KREATIVE ORDET.

DET KREATIVE ORDET!

 

Vi kan gå helt tilbake til det første kapittelet i Bibelen. Det står i 1.Mosebok 1:2: Jorden var øde og tom, mørke lå over dypet, og Guds ånd svevde over vannet. Da sa Gud: «Det skal bli lys!» Og det ble lys. Gud så at lyset var godt, og Gud skilte lyset fra mørket.» Gud skapte ved å tale. Det er ganske fascinerende. Han hadde ingen kjemiske formler eller andre hjelpemidler, men Han hadde sin munn og gjennom den kom det ord som skapte det Han sa.

Gud har skapt oss mennesker i sitt bilde som det står i vers 26 i samme kapittel. Vi har også fått en munn og Ordspråks-boken 18:21 skriver at tungen har makt over liv og død. Den kan skape noe negativt og den kan skape noe positivt. Det er jo ikke selve tungen som har det, men det er de ord som kommer ut av munnen, og ordene kan komme fra ulike kilder. Jeg har hørt mennesker som både forbanner og som velsigner. Jeg har vært med om profeter som har en demonisk ånd og som taler død over pastorer og andre kristne. Det tragiske er at noen av de som ble forbannet, faktisk døde.

                                           Ord skaper det det nevner.

Den Hellige Ånd lærte meg for noen år siden at ord ikke forsvinner ut i atmosfæren. Det var den forestillingen som jeg hadde før jeg fikk undervisning om ord. Nei, hver person har to kanaler over seg. Den ene inneholder ord som er sanne og som stemmer med Guds Ord. Den andre har ord av forbannelser eller negative ord som ikke stemmer med sannheten. Disse ordene er uttalt enten av oss selv eller andre. Både Gud og djevelen kan bruke disse ordene og noen ganger skjer det mange år etter at de er uttalt første gangen. De har jo ikke forsvunnet. Kan de aldri forsvinne? Jo, det kan de. Jesus har gitt oss, Guds barn, av sin autoritet og vi kan bryte dem. Jeg bruker engler til å hjelpe meg. Jeg tar også som oftest bare et område. Jeg vet ikke hvordan de ødelegger de negative ordene, men jeg innbiller meg at de stikker hull på dem som ballonger. Uansett hvordan, så er jeg helt overbevist om at det skjer. TAKK GODE GUD!

Etter jeg lærte at ord ikke forsvinner ble jeg mere nøye med hva jeg sa både om meg selv og andre. Jakobs brev beskriver tungen som et ror som styrer hele båten. I kapittel 3 i Jakobs brev står det også at tungen er en ild. Det står at selv en liten ild kan sette den største skogen i brann. Når det ikke har regnet på lenge så kommer det gjerne restriksjoner når det gjelder å grille eller tenne bål i skogen. De vet at en liten ild er nok til å spre seg over hele skogen. I begynnelsen av sommeren fløy det to fly over huset mitt i flere timer. Det hadde nemlig begynt å brenne i skogen like ved der jeg bor og disse flyene hentet vann i en innsjø og helte over brannen for å slukke den. Det klarte de heldigvis etter noen timer.

Jeg har vært utsatt for falske rykter av noen kvinner i menigheten der jeg går. Det har vært som en liten ild som har gått fra en til en annen og nå har det til og med nådd til en annen menighet. Hvordan får en stoppet det? Vi har fått autoritet til å stoppe munnen på djevelen og dessuten sier Herren at Han skal stride for oss. Vi har et ordspråk som sier at en fjær blir til fem høns og løgnaktige ord kan bli til de verste historier ettersom de går fra en person til en annen. Skal du være den personen som stopper ilden å spre seg?

Jeg vil gå tilbake til at Gud skapte ved å si. Vi kan også skape noe som ikke er ved hva vi sier. Hva sier du om deg selv? Ramser du opp alt du ikke liker ved deg selv eller sier du det som Guds Ord sier du er? Salme 139:14 sier at du er skapt på et underfullt sett. Noen sier at du blir hva du spiser, men jeg sier at du blir hva du sier. Om du sier at du ikke kan noe eller at du alltid mislykkes, så stemmer ikke det med Ordet. Ordet sier at alt du foretar deg, skal lykkes og ingen ting er umulig for Gud, ei heller for den som tror.

                                  Si sannheten om deg selv.

Vi har lett for å glemme hvilken autoritet vi har i Herren. Vi kan be om legedom og vi kan be om hjelp på mange ulike områder av vårt liv og vi får lov å komme til Pappa Gud som små barn som spør om hjelp, men en del ganger vil Gud at vi skal tale til berget. Vi skal med andre ord tale til problemet eller tale til sykdommen. Jeg talte en tid til bukspyttkjertelen at den skulle produsere insulin og etter en stund lurte legen på hva jeg hadde gjort da verdiene for sukkersyken var blitt mye bedre. Vi kan tale til alle deler av kroppen, men gi ikke opp dersom du ikke ser et resultat med en gang. Du planter og vanner med ordene, men det kan ta tid før du har det ønskede resultat. Takk, før du ser det ønskede resultat.

Bibelen er full av løfter og vi kan ta løfter som har med vår situasjon å gjøre og takke Gud for at de løftene skal bli virkelige for deg og for meg.

Våre ord har med vår tro til Gud å gjøre og vår tillit til Guds Ord.

BRUK DIN MUNN TIL Å SKAPE NOE POSITIVT I DEG, DIN FAMILIE OG ALLE DU KOMMER I KONTAKT MED!

Mor Else