STIKK HULL PÅ DEMONISKE BALLONGER.

STIKK HULL PÅ DEMONISKE BALLONGER!

 

 

Jeg har ikke blitt gal eller vært for lenge ute i sommervarmen. Jeg bruker ofte bilder når jeg vil formidle noe og dette er en slik gang.

Jeg har nevnt dette før, men denne gangen vil jeg skrive mer om dette temaet. Det dreier seg om små problemer som vi får demonisk hjelp til å gjøre veldig store. Noen ganger er problemene til og med fiktive.. Det vil si at de egentlig ikke eksisterer annet enn i vårt hode.

 

Jeg kommer til å filosofere over noen slike problemstillinger. Vi mennesker synes å ha et stort problem med et viktig ord, nemlig ordet nei. Jeg har truet med å skrive en bok om hvordan vi skal si nei uten å få dårlig samvittighet. Vi mennesker har en tendens til å legge oss under andre mennesker for å slippe konflikter eller ubehagelige situasjoner. Har andre mennesker et eieforhold til deg? Jeg vet at det er ganger der vi må kompromisse, men kompromiss ikke med Den Hellige Ånd.

Du er kanskje på en fest og du drikker egentlig ikke alkohol, men så kommer de andre og maser på deg og nesten begynner å mobbe deg og du begynner å tenke: Kanskje de ikke vil være venner med meg lenger. Kanskje blir jeg ensom. De tror sikkert at jeg er fanatiker og det vil jeg jo ikke være. De kommer nok til å le av meg og snakke om meg. Jeg blir upopulær på stedet der jeg bor. Ja, slik kan tankene fortsette og til slutt blir de som høye berg som i enkelte tilfeller leder deg til å drikke. Kunne du ikke ha svart, nei takk, jeg skal ha noe annet? Om de hadde fortsatt, så kunne du vel ha ledd og sagt: smak og behag, jeg har lyst på noe annet og skiftet samtaleemne. Når du begynner å tenke på konsekvensene av et nei, så blir det som om en ballong blir blåst opp og det blir vanskelig å si nei.

Jeg hørte nylig om noen som kjente sterkt at de skulle bryte kontakten med en person som hadde hatt uheldig innvirkning på dem, men turte ikke. De var redde for at andre i familien skulle spørre etter denne personen. De kunne jo bare si at vi har ikke så mye kontakt nå så vi vet ikke. De hadde hatt mange tankebygninger rundt dette problemet.

 

                       Hvorfor gjøre det vanskelig når det kan gjøres enkelt?

 

Hvis du selv er utrygg i å si nei, så åpner du egentlig opp for at den eller de andre vil fortsette å bombardere deg med spørsmål. Djevelen spiller på din angst. Dersom du er trygg og ikke tror at noen annen har krav på å vite alt om deg, så stopper du egentlig munnen på fienden.

Jeg tror på å være åpen, men det er jeg som bestemmer over mitt liv. Vil jeg ikke drikke alkohol, så behøver jeg ikke gå inn i noen diskusjon om alkohol. Jeg har lyst på noe annet.

 

En jente er kanskje ute på en fest og en gutt gjør tilnærmelser og hun skjønner at han vil ha sex med henne. Hun vil egentlig ikke det, men så kan tankene begynne og det bygger seg opp en ballong mellom ham og hennes egen vilje. Hun begynner kanskje å tenke på alt som kan skje hvis hun sier nei. Egentlig burde hun tenke mer over hva som kan skje hvis hun sier ja, men djevelen vil jo gjerne at hun gjør noe som er galt. Hun kunne jo svare: «Jeg vil gjerne være venn med deg, men jeg vil ikke ha sex med deg. Vi kjenner hverandre nesten ikke.» Er du sammen med kristne, så vil dette problemet ikke oppstå så ofte, men også kristne kan bli fristet til å ha sex utenom ekteskap. Har du bestemt deg til å vente til du er gift, så kan du si det med et smil. Ikke gå inn i lange tankebaner om hva den andre tenker om deg. Hvis den

andre har respekt for deg, så respekterer han eller hun ditt valg.

 

Mange av de demoniske ballongene handler om usikkerheten rundt hva den andre tenker når jeg sier nei.

Vi kan ikke bli likt av alle.

 

Om du vil bli likt av alle, kommer du til å kompromisse både med deg selv og Gud. Du vil jo ikke gjøre noen av dem lei seg. Jeg vet ikke hvor mange som har sagt at de har problemer med å tilgi seg selv for at de ikke klarte å si nei når de ble fristet av djevelen. De får en viss forakt for seg selv. Dette kan Herren hjelpe dem med, men det som kunne ha forblitt et lite problem ved å si nei, ble et stort problem. Jeg har snakket med mennesker på flere steder i verden som bekjente utroskap og som ikke ville forlate mannen sin. De var dypt fortvilet. Et nei hadde kanskje ført til noen dumme kommentarer. Et ja førte til sorg for flere personer og mye tilgivelse og helbredelse.

De fleste av oss kristne har fått profetier. Jeg takker Gud for profetier, men noen ganger kan det føre til store ballonger eller store berg. Herren sier for eksempel at Han vil flytte på oss. Kanskje får vi ikke noe mere der og da. Istedenfor å vente til Herren sier noen mer, så kan vi sette i gang. Hvor skal vi flytte? Når skal vi flytte? Kona mi vil ikke flytte på seg. Det går ikke. Hva skal vi gjøre det for? Jeg trives på jobben og vil ikke ta barna ut av skolen. Jeg kunne fortsette med tankekjøret. Hvis Gud har sagt noe og du stoler på Ham og vil det Han vil, så blir det så. Du må hvile i Ham og spørre Ham om du skal ta noen steg. Om du ikke får noe svar, så venter du til du får det. Jeg fikk et ord fra Herren for åtte år siden. Det har ikke skjedd ennå, men jeg tror det kommer til å skje. Jeg har ikke fått at jeg skal gjøre noe med det annet enn å vente og da hviler jeg i det. Jeg kunne blåst opp en ny ballong og tenkt at jeg har hørt feil. Kanskje har ikke Herren sagt. Kan jeg stole på det jeg får? Det skjer jo ikke. Takk Gud for at denne ballongen aldri har blitt blåst opp. Jeg tror det var Herren og jeg tror det kommer til å skje.

Noen kan blåse opp ballonger for at de ikke ble hilst på eller at noen har sagt noe som sikkert betydde noe annet. Djevelen er ekspert på å få oss til å mistolke. Jeg får ofte spørsmål om hva jeg tror den og den mente med den og den setningen. Jeg prøver virkelig ikke å gå inn i slike gjetninger. Det beste er å spørre hvis en lurer. Det kan ta et minutt. Tankebygninger kan ta nattesøvnen. Mine barn spurte meg om det var noe galt hvis jeg ikke så veldig blid ut. Og som oftest kunne jeg svare at jeg gikk og tenkte på noe. Tenk om de skulle ha gått rundt og trodd at de hadde gjort noe galt som jeg var lei meg for eller at jeg var syk eller kanskje sint. Jeg skjønner ikke hvorfor vi er så redde for å spørre hvis vi lurer.

 

Store kriser kunne ha vært unngått ved enkle spørsmål.

 

Hvilke ballonger blåser vi opp når vi blir syk og kanskje får en diagnose? Ser vi døden i øynene og maler opp det verste eller tar vi Guds Ord og taler sannheten? Det står at sannheten setter oss fri. Om du er syk, så er det et faktum som jeg ikke tror du skal benekte, men sannheten er over fakta. Jesus har tatt vår sykdom. Vi behøver ikke bære det Han har båret. Det er sannheten, men jeg har selv stått i mange kamper omkring sykdom, så det kan være reell krig før gjennombruddet kommer. Sannheten må bli større enn de djevelske ballonger som fienden hjelper oss å blåse opp. Om du aldri bakker for sannheten, så vil den seire til slutt.

 

 

STIKK HULL PÅ DE BALLONGER SOM ALLEREDE ER BLÅST OPP OG LAG IKKE NYE!

 

Mor Else