KAST DINE BEKYMRINGER PÅ HERREN!

KAST DINE BEKYMRINGER PÅ HERREN.

 

1.Peter 5:7 sier: «Kast all deres bekymring på ham, for han har omsorg for dere.» Hvem er Han? Like før står det at vi skal ydmyke oss under Guds mektige hånd, så skal Han opphøye oss når tiden kommer. Det betyr at det er Gud som har omsorg for oss. Han er jo som en pappa for oss. Han er faktisk den beste pappaen vi kan ha.

Jeg anbefaler deg å lese Matteus 6:25 og ut kapittelet. Der står det i detalj beskrevet en del områder som Herren tar seg av. Vi skal ikke være bekymret for livet. Vi behøver ikke bekymre oss for hva vi skal spise eller drikke. Heller ikke for kroppen og hva vi skal kle oss med. Noen bekymrer seg for hva de skal spise og drikke fordi de ikke har nok penger. Mangel på penger er til stor bekymring for mange. Det er også veldig store forskjeller i verden mellom de som er rike og de som er fattige. Herren oppfordrer oss å gi til de fattige. Vi som har nok penger til mat bekymrer oss for hva vi skal spise. Hva er godt og hva er nyttig? Hva hadde jeg i går? Vil jo variere i det jeg serverer. Vi kan bruke mye tid både til å tenke på hva vi skal ha og det kan også ta lang tid å lage maten. I India tar det flere timer å lage mat som vi spiser på noen minutter. Vi må nok både kjøpe og lage maten, men det står i 1.Peter 5:7 at Herren har omsorg for oss. Vi kan derfor komme til Ham med også slike problem.

Herren tar hånd om både fugler og blomster. Kan Han ikke ta hånd om oss? Det står at vi ikke skal bekymre oss over hva vi skal kle oss i. Jeg bruker energi hver dag når jeg starter dagen om jeg da ikke har begynt dagen før. Hva skal jeg ha på meg? Er det kaldt eller varmt ute? Er det kaldt dit jeg kommer? Hvem kommer? Må jeg ha noe fint på meg eller kan jeg være avslappet og alminnelig? Om jeg er i andre land, så spør jeg om hvilken kleskode de har, spesielt om jeg skal undervise eller tale. Jeg har i det siste bedt Den Hellige Ånd om å hjelpe meg så jeg kan redusere tid og krefter på å lure og tenke.

Mange mennesker bekymrer seg for helsa. I en del familier går visse sykdommer igjen og en tenker at da er det fare for at jeg også kan få den sykdommen eller i verste fall dø av den. Det er ikke feil å forebygge, men i 1.Peter 1:18 står det at vi hører til en annen familie nå og denne arven kan brytes. Dette har blitt veldig viktig for meg og jeg hjelper mange familier med dette. Om du går til legen og får en diagnose, så kan den diagnosen være sann, men Guds Ord sier at i Jesu sår har du fått legedom. Guds Ord har en høyere autoritet enn en diagnose.

Jeg synes du skal lese Matteus 7:7-11. Det begynner med et løfte om alltid å få bønnesvar. Det står også at når vi leter, så finner vi. I dette avsnittet så står det også at en far gir ikke en orm til et barn som ber om fisk eller en stein til en som ber om brød.

       Vår Far i himmelen vil gi oss gode gaver om vi ber Ham om det.

Vi sier at Gud er vår Pappa. Han kalles også for vår hyrde. Salme 23 beskriver hvordan hyrden tar vare på sauene sine. Her beskrives Guds omsorg for oss. Han sørger for at jeg ikke mangler noen ting.. Han lar meg ligge i grønne enger. Det betyr at Han vil at jeg skal slappe av og nyte. Jeg tror også at Han vil at du skal ha ferie. Han vil at vi skal hvile. Noen kristne tror at de er kalt til å være slaver og ikke til å være barn av Gud, Den Allmektige. Han har lovet å være med oss alltid, selv i dødsskyggens dal. Det står at Han dekker bord for oss like for øynene på våre fiender. Han salver også hodet på sauen med olje. Hodet til sauen er ekstra sårbart og der kan det sette seg insekter som de prøver å bli av med ved å stange hodet mot en stein. Noen ganger fører dette til død. Om de blir smurt med olje, så er dette en beskyttelse. Kanskje trenger du beskyttelse mot brennende piler. I det sjette verset står det at bare godhet og miskunnhet skal følge meg alle mine dager. Stopper du opp og mottar Hans godhet og miskunnhet? En del ganger tar jeg meg i å være så opptatt at jeg glemmer å ta imot Hans godhet.

Det står at vi skal kaste våre bekymringer på Herren. Å kaste betyr at en gjør noe aktivt. Jeg prekte forrige søndag over denne teksten i en mindre menighet. Mot slutten ba jeg dem skrive ned de bekymringer som de virkelig ville bli av med. Alle kastet disse lappene i en bøtte. Jeg ba over det de hadde skrevet uten å se på lappene. Siden brant vi lappene. Jeg oppfordret både meg selv og de andre til å la bekymringene bli liggende hos Herren. Ta dem ikke tilbake! Det er ofte lettere sagt enn gjort. Hvor mange er det ikke som fortsetter å løse problemene selv. Da har du tatt dem tilbake. Om Herren vil ha din hjelp, så ber Han deg om det. Gjør Han ikke det, så lar du dem ligge hos Herren for Han har omsorg for deg.

Som mor vet jeg mye om å ha omsorg for sine barn. De er som en del av seg selv. Det kommer riktignok en tid da navlestrengen skal klippes og de må stå på egen ben, men morskjærligheten blir aldri borte.

TAKK PAPPA GUD FOR DIN OMSORG FOR MEG OG MINE PROBLEM.

Mor Else