VET DU HVORDAN DU LYKKES I KRIGEN?

Del 2

Jeg begynte forrige gang å skrive om åndelig krigføring og hvordan vi kan lykkes. Jeg understreket hvor viktig Guds Ord er i den striden. Det er som et våpen som Jesus selv brukte når djevelen fristet Ham i ørkenen. Han sa: Det står skrevet! Det bør vi også gjøre.

Når en går i krig, så må en kjenne veldig godt til motstanderen. En bør vite hvordan han eller hun tenker, hvilke våpen de har og hvor mange de er. Har de krigserfaring og om de har det, hva gjorde de som fungerte bra for dem? Hva er deres styrke og hva er deres svakhet? Like viktig er det å kjenne dine egne sjefer og de du skal sloss sammen med. Hvilke våpen har du og hva er du selv god på? Om du har noen svakheter, så tren på å bli bedre og sterkere. Noen ganger skal en vente med å gå inn i en krig til en vet at en mest sannsynlig vil vinne.

                              En skal velge sine stridigheter.

I den åndelige striden må du vite hvem Gud, Jesus og Den Hellige Ånd er. Du må vite at Gud er god og at Han vil deg vel. Du må også vite at Han alltid er med deg når du er et Guds barn og Han er alltid for deg. Jesus lovte sine disipler og vi er Hans disipler at Han skulle være med dem hver dag. (Matteus 28:20) Vi vet derfor at når noe negativt kommer imot oss, så er det ikke Gud som sender oss det. Noen tror at Gud gjør oss syke for at vi skal lære noe gjennom det. Hvor står det i Bibelen? Derimot står det at Jesus bar vår sykdom og at vi har legedom i Hans sår. Jeg falt nylig over et stålrør som sto opp på et fortau. Like før hadde jeg sloss imot djevelen og stengt flere inngangsporter for ham. Jeg er overbevist at dette var et motangrep. Gud var med meg. Jeg brøt ingen ting og jeg skadet ikke verken ansiktet eller noen tenner, men det har vært vondt.

Jeg skrev at vi skal velge våre stridigheter og vite om Herren har sendt oss ut i striden. Har Han det, så er Han med oss og vil sørge for at vi har alt som vi behøver for å vinne striden. Noen tror at de enslig kan gå imot makter som har lagt seg over store byer og over land. Det står i Bibelen at en tar tusen og to tar titusen. En må derfor vite hvor stor og hvor sterk motstanderen er for å vite hvor mange som skal gå inn i de forskjellige krigene. Jeg hadde nylig en i sjelesorg som sa at hun hadde gått langt utover sitt mandat. En del mennesker utøver kontroll istedenfor åndelig krigføring. De ber imot mennesker som Efeserbrevet 6 sier at vi ikke skal. Det står nemlig at vi ikke har kamp mot kjøtt og blod. Jeg sier ofte til ektepar som har det vanskelig at det ikke er den andre parten som er fienden, men den eller det utenfor som vil ødelegge deres ekteskap.

                               Vi må slutte å krige mot mennesker.

Det finnes åndsmakter i både kristne og ikke-troende og ofte er det disse som sårer oss eller veileder oss til å gjøre feile saker. Jesus sa til Peter en gang: «Satan vik bak Meg» Det er flere ganger jeg har lyst til å gjøre det samme. Når jeg vet at det som sies ikke stemmer med Ordet, så behøver jeg ikke underlegge meg mennesker. Jeg ror ikke på heftige diskusjoner. Djevelen vil gjerne lure deg inn i det, men vi har lov til å si at så langt jeg forstår, så stemmer ikke dette med Ordet. Det går faktisk an å være venner med mennesker selv om vi ikke er enig om alt som sies. Jesus spiste med tollere og syndere selv om Han selv var syndfri. Han gikk ikke på kompromiss med sannheten, men elsket alle.

Djevelen er ond og bare ond og en del kristne lar seg lure til å bruke alternative hjelpemidler som har sin rot i mørket. Yoga reklameres som et middel til avslapning og det skal hjelpe mot stress. Det fungerer sikkert slik for en del, men yoga har sin rot i Hinduismen og det går derfor ikke å kalle det gymnastikk. Navnet på de forskjellige posisjonene er navn på andre guder. Gud sier at vi ikke skal ha noen andre guder.

I dag er det så populært å snakke om kjærlighet. Det er ukjærlig å si at noe er synd. I min Bibel står det at vi er skapt som mann og kvinne og om en er imot homofile ekteskap, så stemples en som ukjærlig, radikal og ukristelig.

                            Det er ikke kjærlig å gå imot Guds Ord!

Jeg vil igjen minne deg på at det ikke er mennesker vi sloss imot. Mye urettferdighet er blitt gjort mot homofile og andre som er annerledes enn deg selv.

                                Vi elsker mennesker og hater synden.

Jeg har skrevet mye om Ordet som et våpen mot djevelen, men hvilke andre våpen har vi? Jeg vet at djevelen ikke er interessert i meg som et menneske, men jeg blir farlig for ham når jeg vet hvem jeg er i Herren. Vi må derfor ha en rett og sann identitet. Jeg er barn til Ham som har skapt himmel og jord og alt som er i den. Jeg vet hvem som er min Pappa i himmelen. Han er allmektig. Ingen ting er umulig for Ham. For mange år siden sa Herren til meg at jeg ikke skulle betjene mennesker før jeg visste at Gud var stor og at jeg var på den seirende siden.

Jeg fortsetter en gang til.

HERREN ER MED DEG!

Mor Else