VELKOMMEN TIL ET NYTT ÅR MED JESUS I SENTRUM

VELKOMMEN TIL ET NYTT ÅR MED JESUS I SENTRUM!

I løpet av de neste dagene kan du lese mange profetier om hvordan det nye året kommer til å se ut. En del profeter vil beskrive Guds planer for 2019 og du vil lese om ulykker og forferdelige hendelser og om fantastiske overnaturlige hendelser som Guds folk får være med på. Det er alltid spennende å begynne året med denne type lesning. Jeg selv leser slike profetier fra kjente kristne profeter. Jeg vil likevel komme med en liten advarsel. Det står i Guds Ord at alle profetier skal prøves, så det du leser må prøves på Guds Ord. Har profeten profetert rett i tidligere år? Det er ikke dumt å vite litt om den som kommer med profetiene. Med andre ord: Er han eller hun troverdig?

Jeg vet at Herren har gitt meg en profetisk gave, men jeg får sjelden vite i detaljer om hva som skal skje gjennom året. Jeg blir brukt på en annen måte og mer for enkelt personer. Jeg har skrevet mange julekort og jeg har oppmuntret dem til å se på 2019 som et Jesus år. Tror jeg at alt blir fantastisk? Nei, langt ifra, men jeg kan velge hvor jeg vil ha mitt fokus. Når jeg tenker på det året som har gått, så ser jeg at jeg mange ganger har prioritert feil. Jeg har noen ganger blitt overfokusert på det negative. Andre ganger har jeg blitt opptatt av ting som ikke er syndige, men som ikke bærer evige frukter og andre ganger har jeg syndet.

Jeg vil at mitt liv skal bære evige frukter.

Hvordan begynner du og jeg dagen? Noen kaster seg inn i dagens stress med barn, frokost og forberedelser til barnehage, skole og arbeid før de nesten har åpnet øynene etter nattens søvn. Mister stress får si: God morgen! Benny Hinn skrev en gang en bok som het: God morgen, Hellige Ånd. Vi trenger Den Hellige Ånd som vår Hjelper gjennom hele dagen og vi må vite at vi er i Jesus og Han i oss. Når vi kaller oss kristne, så er det fordi vi vil være etterfølgere av Kristus som bor i oss. Jeg sier alltid Jesus når jeg står opp om morgenen, men ofte blir det som en rutine uten å tenke på alt som ligger i det navnet.

                                         Start dagen med Jesus!

Jeg som er pensjonær, bestemmer mere over min tid enn deg som har et fast arbeide, men jeg tror at vi alle kan stoppe opp i det vi gjør og fokusere på Jesus. 1.Tess.5:17 skriver at vi skal be uavbrutt. Jeg har litt vanskelig for å forstå hvordan det skal gå til, men vi skal vel alltid ha et åpent sinn for Herren og dessuten tror jeg vi skulle kunne be mye mer i tunger enn vi gjør. Det kan du gjøre stille uansett hvor du er og hva du gjør. Det er som å lade vårt indre batteri.

Du som leser min hjemmeside, har sikkert oppdaget at jeg er ganske opptatt av Markus 16 der det står om hvilke tegn som følger de troende. Jeg møter ganske mange som sier at de ikke tør å befri noen fra onde ånder. Andre mener at kristne ikke kan ha demoner. Nei, kristne kan ikke ha demoner i sin ånd som er perfekt, men i sin sjel og i sin kropp. Når skal vi praktisere dette Skriftstedet? Jeg tror det gjelder over alt. Nå tror jeg ikke at vi skal gå til alle vi ser og be for alle vi møter på gata, men Den Hellige Ånd kan lede oss. Har du noen kollegaer på jobben som lider? Spør om du kan be for dem. Det er noen ganske få som blir «over-ivrige». De fleste av oss er så redde for å bli avvist, at vi ikke tør å spørre. Hvem bestemmer over oss da? Vår frykt. Det står i Matteus 8 at Jesus drev åndene ut med et ord og helbredet alle som var syke. Noen har det som tjeneste å gå på gata og helbrede syke, men jeg tror at det skulle være en del av vår alles hverdag ettersom Ånden leder.

  Vi er kristne uansett hvor vi er og uansett hvilken tid det er på døgnet.

I løpet av neste år må vi ta veldig mange avgjørelser. Hvem spør du om råd og hjelp? Jeg spør Herren. «Det har jeg prøvd på, men jeg får ingen svar», sier du. «Jeg hører ikke Hans stemme.» Jeg har kun hørt Ham med hørbar stemme en gang i livet. Likevel har Han veiledet meg utallige ganger. Jeg kan få et ord eller et bilde. Andre ganger kommer svaret i form av tanker eller en stille stemme. Først må du spørre. Deretter må du bli stille nok så du kan ta imot bønnesvaret.

Jesus er for deg. Det står i Romerne 8:35 at ingen ting kan skille deg fra Kristi kjærlighet, verken nød, angst, forfølgelse, sult, nakenhet, fare eller sverd. Med andre ord kan ingen av mine problemer skille meg fra Hans kjærlighet. Fantastisk. Han elsker meg uansett, men elsker jeg Jesus uansett hvilke omstendigheter jeg er i? Noen ganger legger vi til og med skylden på Gud for våre problemer. Det er feil person.

Når vi baker og lager mat, er resultatet avhengig av at vi bruker rette ingredienser. Skal året 2019 bli et vellykket år, må det også fylles med rette ingredienser. Bibelen taler om tro, håp og kjærlighet og at kjærlighet er den største. Jakobs brev sier at tro uten gjerninger, er en død tro. Dessuten står det at sannheten setter oss frie. Løgn binder. La oss ha en aktiv tro, et håp, masse kjærlighet og la oss fylle oss med sannhet i 2019.

VELSIGNET NYTT ÅR!

Mor Else