LEVER VI I TAKKNEMLIGHET?

 

Efeserbrevet 5:20 skriver at vi skal takke Gud for alt i Jesu Kristi navn. I Jakobs brev 4:7 står det at vi skal stå djevelen imot og han skal fly fra dere. Jeg kan derfor ikke takke Gud for det djevelen gjør. Feilen som kanskje både du og jeg gjør er at vi blir så opptatt av det djevelen gjør så vi glemmer alt det gode Herren gjør. Jeg tror noen ganger Herren tillater negative ting å hende for å se hvordan vi takler situasjonen. Jeg tror ikke Gud sender deg verken sykdom, død eller ulykker, men av og til tillater Han djevelen å angripe deg. Kanskje lever vi i synd eller vi vil ikke tilgi noen som har gjort oss vondt. Hva gjør vi når djevelens listige piler kommer imot oss? Jeg har oppdaget at om jeg gir djevelen all min oppmerksomhet og blir nedfor og fortvilet når han angriper meg. Så fortsetter djevelen å angripe meg på disse områdene. Om jeg står djevelen imot og vender meg til Gud og tror Ham for en løsning, så slutter djevelen å angripe meg på dette området. Han flyr enda fortere om jeg beholder min fred og glede i Herren.

  Selv under vanskelige omstendigheter, så er det alltid noe å takke Herren for.

Jeg tror at takknemlighet hører sammen med hvor mye vi stoler på Herren. Tror vi at Gud er bare god og at Han alltid er for oss og ikke imot oss? Tror vi at ingen problem er for vanskelig for Ham? Tror vi at Han svarer når vi ber? Om vi gjør det, kan vi beholde roen når vanskeligheter kommer imot oss. Vi vil vite at vi ikke er alene og at det finnes en som kan hjelpe oss på beste måte.

                   Derfor kan vi takke Ham under alle forhold.

Jeg møter stadig mennesker som sørger over alt de føler de mangler, alt de ønsker de skulle hatt, men som de ikke har. Det kan være små saker, men også store saker. Lengselen etter disse sakene kan bli alt-overskyggende. Det opptar dem hele tiden. Tenk om det aldri kommer eller det aldri skjer? Noen tar feilaktige valg og prøver å finne løsninger selv. Et slikt eksempel er når en kristen kvinne lengter etter en mann og ikke kan vente og finner en som ikke deler hennes tro. Andre lengter etter kjærlighet og kaster seg inn i seksuelle forhold eller begynner med alkohol eller stoff for å døyve smerten av lengselen. Dette er kortvarige og skadelige løsninger. Andre går inn i uærlige måter for å få penger så de kan kjøpe seg det de ønsker seg. Det leder ofte til en farlig spiral for mye vil ha mer.

  Kom tilbake og fokuser på hva du har og ikke på hva du ikke har.

Hvor ofte takker vi Herren for det Han gjorde for oss når Han døde og oppsto for oss. Det var en lidelse vi ikke kan forstå. Han tok hele verdens synd. Han tok vår sykdom og Han beseiret det onde. Hvorfor? For at vi skulle få evig liv og leve et liv uten sykdom og med mulighet til å seire over djevelen. Jeg vet at vi både synder og blir syke, men kraften i Korset er tilgjengelig for oss til befrielse og helse. Dette er noe vi kan takke for daglig og kanskje flere ganger på dagen.

Paulus begynner sine brever med å skrive at han takker alltid for brødrene og søstrene. Hvor ofte takker vi Gud for våre åndelige brødre og søstre? Om vi gjør det, så ville vi elske dem istedenfor å snakke negativt om dem.

Jesus helbredet en gang 10 spedalske, men bare en kom tilbake og takket. Jeg har blitt helbredet flere ganger. Mine barn har blitt helbredet. Hvor ofte takker jeg for det eller alle ganger Gud redder en fra ulykker? Mangler og smerter skriker ofte høyere enn det som Gud har gjort. Skal vi sammen bli enige om å gjøre noe med det?

Jeg tror takknemlighet og glede ofte hører sammen. Om en er takknemlig, så er det lett å være glad. Når jeg var i India, så hørte jeg mer latter og glede fra de fattiges hus enn fra de rike. Det skapte en del spørsmålstegn i meg. Hva gjør et menneske glad? Tydeligvis ikke penger.

En predikant sa for noen dager siden at om en skulle beholde helbredelsen, skulle en leve i takknemlighet for salvelsen ligger i takknemlighet. Om en går rundt og sier at det ikke fungerer og kanskje jeg ikke ble helbredet, så snakker en seg selv ut av helbredelsen og en kaster forbannelser over seg selv.

Markus 11;24 skriver at vi skal takke for bønnesvaret før vi ser det og vi skal få det. Det er tro på Gud. Han sier jo at vi skal be, så skal vi få det.

Jeg sang en gang en sang om å telle alle mine velsignelser. Jeg skulle telle dem en etter en. Om vi gjør det, tror jeg det er lettere å takke for dem og lettere å leve i takknemlighet.

TAKK JESUS FOR ALT HAN HAR GJORT OG GJØR FOR DEG OG ALLE LØFTENE SOM HAN HAR GITT TIL OSS.

Mor Else