Bryllupsfotografering av bryllupfotograf Lofoten Jessica Lund

ER DU REDE FOR BRYLLUPET?

 

Jeg har nettopp kommet tilbake fra Norge der jeg feiret bryllup i fjellheimen. Det er også grunnen til at det ikke kommer noe skrevet før noen dager senere.

Det var et bryllup mellom mann og kvinne og disse hadde ventet lenge til tross for at de ville være Bibeltro og ikke ha sex før bryllupet. Bruden kunne derfor med frimodighet ha en hvit brudekjole som representerer renhet. Det forberedes et bryllup i himmelen for alle de som har tatt imot Jesus og som derfor har kvalifisert seg til å være med når Brudgommen, Jesus, kommer for å hente sin brud. Det merkes at Brudgommen vil ha en ren og flekkfri brud og vi blir minnet på synder som må bekjennes og mennesker som vi skal tilgi. Noen ganger må vi også tilgi oss selv for det vi har gjort galt. En selvanklager binder opp mye energi. Jeg tror nemlig at en selvanklager kan være en demon.

Hvorfor gifter en seg? Dette ekteparet giftet seg ikke primært for å ha sex som en del gjør. De hadde lært over tid å kjenne hverandre og hadde blitt mer og mer glad i hverandre og trodde Gud sto bak det faktum at de traff hverandre. De hadde bedt sammen og ble mer og mer overbevist om at Gud ville føye dem sammen til et ektepar. De kommer til å fortsette å søke Gud og spørre Ham om hvordan Han vil bruke dem til å være en velsignelse for andre som et ektepar. Allerede nå kunne det være en oppmuntring for flere single menn i menigheten hans.

Brudgommen er utrolig snill og ville at de som brudepar skulle betale all overnatting under bryllupet for alle gjestene. I tillegg lå det en gave til hver av oss på rommene.

Brudeparet elsker fjellet og de valgte derfor å gifte seg i fjellet. Naturen ble en vakker ramme omkring bryllupet og minnet oss om hvor fantastisk Gud har skapt naturen.

Bruden valgte en brudepike som skulle gå foran henne opp i kapellet og kaste ut roseblader og hun ville at hun skulle representere Den Hellige Ånd som ledet henne til sin mann. Det gjorde denne 8 år gamle jenta med stor verdighet og brudgommen var rede.

Vår Brudgom er også rede til å ta imot oss når vi blir hentet til bryllupet. Dette bryllupet var planlagt ned til minste detalj og det tror jeg også bryllupet i himmelen blir. Det står jo skrevet at Herren har gjort i stand en bolig for oss. Den blir sikkert fin og det blir veldig spennende.

For noen år siden var jeg med til et annet land der mange ble frelst. Folk faktisk løp fram for å ta imot Jesus. Jeg så da at mange tomme, forberedte plasser i himmelen ble fylt. Det ble et mektig syn og jeg gråt av glede.

Når jeg så kjærligheten som dette paret hadde for hverandre, så undret jeg på om vi hadde samme kjærlighet til vår brudgom. Vår brudgom har gitt sitt liv for deg og meg. Han har vasket bort våre synder med sitt eget blod. Han har frikjøpt oss for straffen og Han tok på seg alle nevnte sykdommer for at vi skulle ha muligheten for å slippe dem. Forstår vi det? Nei, det tror jeg ikke for da skulle vår takknemlighet se og høres annerledes ut. Jeg kan bare dømme ut i fra meg selv. Jeg er ikke der jeg skulle være. Av og til blir Jesus for abstrakt for meg. Enda vet jeg at jeg elsker Ham og kunne ikke tenke meg å leve et liv uten Ham.

I dette bryllupet elsket bruden brudgommen, men brudgommen elsket også bruden. Vet du at vår brudgom elsker oss høyere enn noen annen kan. Jesus elsker oss med en ubetinget kjærlighet og Han har lovet å være med oss hver dag. Han slipper oss ikke med mindre vi vil gå ifra Ham. Han sørger for at vi blir passet på og jeg er sikker på at vi blir beskyttet for mange farer og ulykker som vi ikke vet.

Dette bryllupet i fjellheimen var full av glede og jeg syntes jeg fikk smake litt av den dype gleden som Herren vil gi alle sine barn. Mange tror at det er både trist og kjedelig å bli en kristen, men da har de ikke smakt og kjent at Herren er god og vil deg bare godt.

Det var ikke så mye dans i dette bryllupet før vi lovpriste Herren. Da åpnet dansen seg også. Tenk på kong David. Han danset så kona hans ble flau og kanskje litt sjalu på den oppmerksomheten som Gud fikk. Jeg tror at Herren elsker dans, men den skal ikke være sensuell, men ren og oppriktig.

Er du opptatt av Jesus gjenkomst? Jeg er. Jeg tror Han kommer snart uten å vite hva snart innebærer. Jeg vil ha med meg så mange som mulig i bryllupet. Det er ingen restriksjoner på grunn av en pandemi der. Alle som vil bekjenne sin synd og ta imot Jesus som sin Frelser er velkommen.

TA IMOT HAM OG GJØR DEG REDE FOR DET HIMMELSKE  BRYLLUPET!

 

Mor Else