hVORDAN BLIR KRISTI KJÆRLIGHET PRAKTISERT I GUDS MENIGHET? Del 2

HVORDAN BLIR KRISTI KJÆRLIGHET PRAKTISERT I GUDS MENIGHET?

Del 2

Forrige gang pekte jeg på en del negative tendenser i Kristi Kropp, flekker på kjolen til Bruden. Vi som Guds barn er kalt Bruden og det står at Jesus som er kalt Brudgommen skal hente en flekkfri Brud. På grunn av Jesus er vi ikledd rettferdighet og jeg kaller det for brudekjolen.

Jeg tror at vårt blikk skal være festet på Brudgommen i takknemlighet over det Han allerede har gjort for oss. Han ga Sitt liv for oss. Han vasket føttene til disiplene som et eksempel på at vi skal tjene hverandre. Vi er her på jorden ikke for å herske over andre, men for å tjene. Du bør gå til Matteus 25. Jesus sa til disiplene Sine: Dere ga meg mat når Jeg var sulten og når Jeg var tørst, ga dere Meg å drikke, Jeg var fremmed og dere tok imot Meg. Jeg var naken og dere kledde Meg. Jeg var syk, og dere så til Meg. Jeg var i fengsel og dere besøkte Meg. Disiplene lurte på når de hadde gjort dette for de hadde ikke gjort dette for Jesus. Da svarte Han: «Det dere gjorde mot en av disse mine minste søsken, har dere gjort mot meg.» Jeg vil vise til Jesaja 58. Det er et kapittel om rett faste og sabbat. I vers 6 står det slik: «Dette er den fasten jeg har valgt: å løse urettferdige lenker, sprenge båndene i åket, sette undertrykte fri og bryte hvert åk i stykker, å dele ditt brød med sultne og la hjelpeløse og hjemløse komme i hus. Du skal se til den nakne og kle ham, du skal ikke snu ryggen til dine egne. Da skal lyset bryte fram for deg som morgenrøden, brått skal helbredelsen komme. Din rettferd skal gå foran deg og Herrens herlighet følge etter deg.» Jeg synes at du skal lese resten av kapittelet. Det sier mye om hva Herren skal gjøre for oss når vi gjennomfører Hans faste. Mange forbinder faste kun med mat, men Herren sier at dette er den fasten Jeg vil ha. Herren peker her på praktiske kjærlighets-handlinger.

 Kjærligheten skal vise seg i praksis.

Jeg var medlem av en amerikansk kirke i Oslo når jeg var relativt ung. Der opplevde jeg at menigheten gikk sammen for å hjelpe dem som hadde et behov. Min venninne fikk kreft og ble operert. Når hun kom hjem til sin familie, så hadde en kvinne organisert det slik at varm middag sto utenfor deres dør hver dag kl. 16:00 i tre uker. Jeg husker også en kvinne som ble enke ganske ung. Hele menigheten var der for å støtte henne og for å hjelpe til med barna og praktiske oppgaver. Det var også mennesker som sov over hos henne slik at hun ikke skulle kjenne seg ensom og alene i sorgen. I Amerika kommer naboen og hilser når du er nyinnflyttet. «Er det noe jeg kan gjøre for deg?» Min datter gjorde det med vår nyinnflyttede nabo og det ble helt misforstått og han kan nesten ikke hilse på oss. Vi savnet dette når jeg og mine døtrer flyttet fra Norge til Sverige. Det bodde mange kristne på området, men ingen løftet en finger for å hjelpe oss. De visste at vi kom for å gå på Bibelskolen i deres menighet, men ingen tilbød oss vennskap eller hjelp. En hilste. Det kunne vært så enkelt som å låne ut noen redskap. De fleste ting heter noe helt annet i Sverige og bare det ble et problem når vi gikk i butikker. Akkurat da ønsket jeg meg til Amerika.

Senere har jeg fått venner og opplevd venner som hjalp meg når jeg var syk. Har selv gitt penger til mennesker i nød og har selv blitt oppmuntret med penger når jeg har reist ut på misjonsreiser. Nåe min bil ikke har fungert har noen tilbudt seg å kjøre meg og jeg gjør det samme. Etter jeg hadde corona så sovnet jeg ufrivillig og da fikk jeg hjelp med kjøring opp til flere timer. Det finnes noen ekte kjærlighetsfulle kristne.

Hvordan reagerer vi når vi ser en kristen bror eller søster lever i synd? Tror vi det er kjærlighetsfullt å lukke øynene? Jeg tror ikke det, men slike saker krever mye visdom og kjærlighet. Hvem skal si noe? Når skal en si noe og hva skal en si? En ting er sikkert og det er at religiøse åndsmakter av fordømmelse vil neppe få et positivt resultat. Vær tydelig med at synd er synd, men spør hvordan du kan hjelpe til. Kanskje du selv har vært i en liknende situasjon og del gjerne med deg av dine erfaringer. Ingen av oss har levd et syndfritt liv. Vær tydelig med at du vil personen vel. Spør Herren om en nøkkel inn til personen. For noen ville det kanskje bety noe å ha med seg en blomst eller noe annet oppmuntrende.

Hva skjer når nyfrelste skal holde en andakt eller vitne første gangen? Kritiserer du dem eller er du der for å støtte dem og oppmuntre dem? Gjør ikke som jeg gjorde når jeg var ung. Jeg sa til en venninne at hun skulle få vite hva hun skulle si når hun åpnet munnen. Det kom dessverre ingen ting og det ble pinlig for henne og vi andre.

Det finnes også mye sladder og ta ikke del av det. Om du hører noe negativt om noen andre, så vær rask med å si at da får vi be for den personen. Har du hørt noe, så spre det ikke videre selv om du ikke har taushetsplikt. Uansett hva vi hører, så vet vi aldri alle detaljer i et menneskes liv. Det står i Bibelen at vi ikke skal dømme.

ELSK DIN NESTE SOM DEG SELV!

 

Mor Else