HAR DU FORBEREDT DEG TIL BRYLLUPET?

HAR DU FORBEREDT DEG TIL BRYLLUPET?

 

Nå kan jeg høre at noen av dere protesterer og sier: Jeg skal vel ikke gifte meg. Nei, kanskje er du singel og er fornøyd med det. Eller du er singel og har en desperat lengsel etter en partner. Andre er gifte og har heldigvis ikke en tanke om et nytt bryllup. Nå er det ikke et jordisk bryllup jeg først og fremst tenker på, men det himmelske. Det som jeg tror er like rundt hjørnet. Når en skal gifte seg her på jorden burde en kjenne personen godt. En må være åpen med hverandre. Som kristen bør en gifte seg med en av samme tro slik at en kan be sammen. Selvsagt må en elske personen og bestemme seg for å være trofast. Hvis alle var forberedt og hadde på plass det som skulle til, så ville det ikke være så mange skilsmisser. Nå vet jeg at mange satanister ber imot kristne ekteskap, så det er en åndelig strid om ekteskapet. Det er derfor ikke bare en personlig sak, men en strid som må utkjempes i den åndelige verden.

Jeg har i det siste blitt minnet om historien om de ti jomfruene mange ganger. Fem av dem hadde olje på lampene sine. Fem som ble kalt de uforstandige hadde lamper, men ikke olje på lampene sine. Denne historien kan du lese i Matteus 25:1-14. Alle skulle møte brudgommen, men det drøyde før han kom og de ble trette og sovnet. Ved midnatt lød et rop: Brudgommen kommer! Da ville de uforstandige ha olje fra de andre, men de fikk beskjed om at de kunne gå og kjøpe selv. Mens de var borte, kom brudgommen og de som var forberedt gikk sammen med ham inn til bryllupet. Når de andre kom tilbake, var døren stengt og de banket på, men brudgommen svarte: «Jeg kjenner dere ikke.» Dette er en meget alvorlig historie i mine øyne og jeg kjenner Herren vil at jeg skal hjelpe mennesker til å ta med seg olje slik at de er forberedt den dagen Brudgommen, Jesus selv kommer for å hente Bruden. Jeg har ikke fått alle tolkninger av denne historien, men jeg tror virkelig at det snakkes om det himmelske bryllupet. Jeg vet ikke alle detaljer om hvem som tilhører de fem kloke og hvem som tilhører de fem uforstandige, men jeg vet at det er mange som kaller seg kristne, men som ikke har noen personlig relasjon med Herren. Det er også mange i dag som sover og ikke bryr seg om det som foregår i verden eller det som skjer i Kristi Kropp. Jeg ønsker å være en røst som roper:                                 Han kommer, Brudgommen kommer!

Hvordan opptrer en brud og hvilke forberedelser gjør hun innfor bryllupet? En brud er kjær. Hun ser fram imot bryllupet og teller ofte dager til den store dagen. Om den kommende brud og brudgom bor på samme sted, så er de mye sammen. Hvis de bor langt fra hverandre, så sendes det mail, det chattes og mobilen er flittig i bruk. De vil jo være sammen. Om det ikke hadde vært så, skulle de ikke ha noe ønske om å gifte seg. Din kommende partner har høyeste prioritet i ditt liv. Har vår Brudgom, Jesus, det i våre liv? Jeg skulle ønske at mitt umiddelbare svar var ja, men det er ikke alltid så. Det er jo derfor jeg skriver om dette til både deg og meg selv. Jeg skrev at den kommende bruden er kjær. Jeg tror nøkkelen ligger her. Vi har mistet noe av den første kjærligheten til Jesus. Når du var nyfrelst, så var du kanskje lykkelig og ville være sammen med Ham som hadde tatt bort dine synder og renset deg med Sitt blod og som hadde åpnet en vei like inn til Faderen. Noe av denne begeistringen har kanskje falmet. Han elsket jo oss først og Hans ubetingede kjærlighet har blitt utøst i våre hjerter (Rom.5:5). Vi må ikke komme inn i en religiøs tankegang som sier at nå må vi ta oss sammen for å elske Brudgommen mer. Vi kan ikke elske Jesus i egen kraft, men Han har gitt oss Sin kjærlighet som vi kan elske med og gjennom. Det vi kan gjøre er å velge å være sammen med Brudgommen. En jordisk brud pleier aldri å tenke: «Må jeg virkelig være sammen med min forlovede igjen. Jeg var jo sammen med ham på søndag. Det får rekke for denne uken.» En del går på møte eller i kirken på søndagen og tenker at det får være nok. Da har de en plikt-relasjon til Herren og ikke en kjærlighets-relasjon. Jesus selv har lovet å være med oss alle dager inntil verdens ende. (Matteus 28:20) Han bor jo ved Sin Ånd i oss og sier at vi har det levende vannet i oss som vi alltid kan øse fra og det går aldri tomt.

                     Vi har Hans kjærlighet i oss, til Ham, oss selv og andre.

En brud tenker mye på hva hun skal ha på seg i bryllupet. Om du er født på ny, så har du allerede fått bryllups-klærne i gave. De er hvite fordi Jesus har vasket dem for oss med Sitt Blod og har gitt oss rettferdighetens klær. Det står i Matteus 22 at det var kommet inn en som ikke hadde bryllupsklærne på og han ble kastet ut av bryllupsfesten. Det første vi må gjøre er å sørge for at vi har tatt imot Jesus som vår Frelser og latt Han få vaske bort våre synder og gjøre Ham til Herre i våre liv. Vi blir ikke frelst av gode gjerninger, men av nåde. (Efeserne 2:8+9) Du får ikke bryllupsklær ved at du støtter en innsamlings aksjon eller gir noen kroner til en fattig. Vanligvis er bryllupsklær veldig dyre, men våre er gratis.

En annen del av forberedelsen er gjestene. Hvem skal komme? Hvor mange skal en invitere? Til det himmelske bryllupet er alle mennesker på hele jorden invitert. Det som avgjør om de kan komme inn, er klærne. En del sier at de ikke vil tenke på det som har med døden å gjøre før de blir gamle, men ingen vet når Brudgommen kommer og da kan det være for sent.

Jeg tror vi skal være med å invitere gjester til det store Bryllupet. Vi vil ikke ha et lite eksklusivt bryllup, men et gigantisk bryllup der alle de forberedte plassene blir fylt. Jeg tror dette er en tid der det haster med å invitere mennesker med oss til bryllupet. Jeg har flere ganger tenkt: Hva ville jeg gjøre om jeg visste at jeg bare hadde 24 timer igjen å live? Da tror jeg at jeg hadde sprunget rundt og fortalt mennesker om Jesus. Jeg ville i hvert fall ikke begynt å vaske gulvet. Vi må fortelle folk at de må bli vasket for sine synder slik at de kan få på seg de hvite bryllups-klærne, rettferdighets-klærne, ikke de vi selv har skaffet oss gjennom gode gjerninger, men de Jesus har kjøpt for oss. Jeg vet at mange tenker på hvordan innbydelsen skal se ut. Vi bør også komme med innbydelsen til bryllupet på en slik måte at det blir lett å si ja, men ikke nødvendigvis lettvint. Bryllupsklærne er gratis, men det kan koste noe å si ja til Jesus. Vi har jo en fiende som ikke liker at vi forbereder våre liv for en evighet med Jesus og slettes ikke at vi forbereder andre.

Til ufrelste vil jeg si: Si ja til Jesus. La Ham vaske bort dine synder og gjør Ham til Herre i ditt liv. Si ja til bryllupet og ta på deg de hvite klærne.

Til dere som er frelste vil jeg si: Bli bedre kjent med Brudgommen. Vær rede når Han kommer!

LYKKE TIL MED FORBEREDELSENE!

 

Mor Else