ALT ER INKLUDERT.

 

Jeg hørte nylig en historie som er bakgrunnen for denne overskriften. Det var et ektepar som reiste til Syden for å feire sin 30. års bryllups dag. De hadde kjøpt en reise der alt var inkludert. I begynnelsen visste de ikke helt hva det betydde, men etter hvert så ble de mer og mer frimodige. De forsto etter hvert at det var veldig mye som var inkludert i prisen. De hadde et bånd på armen som viste at de hadde rett til å ta for seg. De hadde ikke gjort noe liknende før og de syntes det var veldig spennende.

Dette var et kristent ektepar og plutselig så ble Efeserbrevet en og det tredje verset veldig levende for dem. Der står det; Velsignet er Gud, vår Herre Jesu Kristi Far, han som i Kristus har velsignet oss med all Åndens velsignelse i himmelen. Du og jeg er velsignet med all åndelig velsignelse. Lever vi som om vi hadde all åndelig velsignelse? Har vi forstått at det er betalt? Vi kan bare ta for oss av alle de gode rettene. I salme 23 og det femte verset står det at Herren dekker bord for meg like foran mine fiender og Han salver mitt hode med olje. Mitt beger renner over. Mange av oss lever under fattigdoms forbannelse og tillater djevelen og plage oss med sykdom og problemer uten at vi gjør så mye motstand. Gud er ikke gjerrig. Jeg står ikke for all forkynnelsen i herlighets-teologien, men jeg tror at Gud er god og vil at vi skal ha det godt. I herlighets-teologien så har det blitt snakket en del om luksus av dyre biler og hus i land der fattigdommen florerer. Paulus sier i 1. Timoteus 6:6 at gudsfrykt med nøysomhet er en stor vinning. Jeg tror ikke at vi som kristne skal streve etter luksus når vi vet at vi har brødre og søstre som mangler mat og drikke. I den første menigheten så delte de alt og noe av den innstillingen tror jeg også vi skal ha, men nok av det. La oss gå tilbake til overskriften.

Hva gjorde Jesus på Korset? Jo Han tok vår synd og vår sykdom. Han ble en smertens mann for at vi skulle ha fred. (Jesaja 53:4+5) I Hans sår har vi fått legedom. Vi behøver derfor ikke godta sykdom som kom etter syndefallet. Jesus har gjort det mulig for oss å være friske. Jeg vet at dette er vanskelig å forstå når en er syk, men sannheten vil sette oss fri. Jeg er ikke imot leger og medisiner, men Jesus har allerede tatt vår sykdom. Jakobs brev 4:7 sier at vi skal stå djevelen imot og han skal fly fra oss. Vi kan derfor befale sykdommen å gå og proklamere Jesaja 53:4+5.

Vi kan ta for oss av det Jesus gjorde klart på Korset!

En av Hans mange gode retter er helse.

Når dette ekteparet reiste til Syden, betalte de for reisen dit så vel som for oppholdet. De betalte tur/retur billett. Vår billett til Himmelen er allerede betalt og det finnes ingen returbillett. Vi vet også hvordan vi kommer dit da vi kjenner veien. Jesus sier nemlig at «Jeg er veien, sannheten og livet.» Mange har ikke skjønt at Jesus har betalt billetten med Sitt eget blod og de tar derfor ikke imot Ham.

Er du plaget med angst og uro eller motløshet? 2.Tim.1:7 sier at Gud ikke ga oss motløshetens ånd. Et annet sted står det at vi ikke har fått fryktens ånd. Nei, vi har fått en ånd som gir kraft, kjærlighet og visdom. Det står i Romerbrevet 5:5 at Guds kjærlighet er utøst i våre hjerter. Likevel sier mange at de ikke føler noe kjærlighet. Da har de satt lokk på det som er utøst i sine hjerter. Kjærligheten finnes. Det er bare å ta for seg. En motpol til frykt er både kjærlighet og fred. Jesus sier i Johannes 14:27: Fred etterlater jeg dere. Min fred gir jeg dere, ikke den fred som verden gir. La ikke hjertet bli grepet av angst og motløshet. Fred er altså en god rett som vi kan ete av og ta til oss fordi Jesus har betalt prisen. Den er inkludert.

Jesus sier at vi alle har fått tro. Uten tro kan vi ikke behage Gud. (Heb.11:6) Vi bruker tro for å vite at Gud finnes og for å tro at det Bibelen lover, er sant.

Tilbake til Efeserbrevet som sier at vi er velsignet med all åndelig velsignelse. Hvis vi leser 5. Mosebok og det 28. kapittel, så ser vi en del av våre lovede velsignelser. Våre barn skal være velsignet, det vi dyrker skal være velsignet, våre dyr skal være velsignet, det vi baker skal være velsignet. Vi er lovet seier over fienden. Vårt arbeid skal også være velsignet. Hvis du følger Herren, skal Han åpne sitt veldige forrådskammer over deg. Alt du gjør med dine hender skal være velsignet. Vi er lovet nok penger slik at vi kan låne ut. Herren har gjort oss til å være hode og ikke hale. Vi skal gå framover og ikke bakover. Dette er løfter som vi kan holde fast i og minne Herren om i bønn.

Vi snakker om gode retter. Jeg tror at Herren vil at vi skal glede oss over å spise god og sunn mat. Han sier at vi kan spise alt, men ikke alt gagner. (1.Kor.6:12) Maten er en del av velsignelsene. Noen spiser for mye og blir syke. Andre blir så opptatt av dietter at det nesten blir syklig og kan føre til angst. Mat og drikke skal være både til glede og nytte.

HERREN SIER: KOM OG ET AV ALLE MINE VELSIGNELSER!

 

Mor Else